02 maart 2015 
1 min. leestijd

Ontbijten, het goede voorbeeld

Al zolang ik me kan herinneren, houd ik niet van ontbijten. Behalve op zondag…. een gezellig gedekte tafel, eitje erbij en het belangrijkste een acceptabel tijdstip.

Misschien komt het omdat ik geen ochtendmens ben, maar hoe vroeger het is, hoe minder ik eet. De rest van de dag kan ik de hele dag door grote hoeveelheden voedsel verwerken, maar in de ochtend kost elke hap me moeite.


Lange tijd sloeg ik het ontbijt dus gewoon over. De deur uit zonder ontbijt en op het werk aangekomen trok ik het eerste zakje brood open.

Goed voorbeeld doet…

Met de komst van de kinderen, toch steeds op zoek naar een ontbijt. Immers een goed voorbeeld… had mij ook niet geholpen (mijn moeder ontbijt wel altijd), maar is het proberen waard. Toevlucht tot het drinkontbijt. Fruitontbijt met toegevoegde graanvezels legde net genoeg een bodem om op het werk te arriveren en aan mijn brood te beginnen en ik nam een ontbijt.

Afgeschaft toen ik in de ww kwam. Naast het feit dat die flessen schreeuwend duur zijn, zijn ze ook helemaal niet zo gezond. Veel te veel suiker toegevoegd. Regelmatig sloeg ik het ontbijt dus weer over. Brood lukt niet, of ik neem er de tijd niet voor. Er moeten in de ochtend zoveel dingen gebeuren. Maar nu heb ik mijn ontbijtritme gevonden.

Homemade Mueslirepen!

Het recept vond ik op Mijnreceptenboek. Makkelijk, goedkoop en gezond.

Ingrediënten

  • 175 gram havermout
  • 85 gram muesli
  • 150 gram gedroogd fruit
  • 3 flinke eetlepels honing
  • 2 eiwitten
  • 175 mililiter appelsap

Ik gebruik overigens alleen de havervlokken en geen extra muesli. Wel voeg ik rozijnen, noten, of laatst verse appel toe.

Bereidingswijze
Vet een ovenschaal in. Meng alvast de havermout, muesli en het fruit. Verwarm de honing totdat het heel dun is. Dan de honing door het mengsel roeren. Daarna de rest erdoor roeren. Doe alles in de ingevette ovenschaal en bak het geheel en 20-25 minuten. Alles een klein beetje laten afkoelen en na ca. 10 minuten in 12 repen snijden. Daarna verder laten afkoelen.Mueslirepen

Na het bakken, beetje afkoelen en snijden leg ik ze ondersteboven nog terug in de oven, anders vind ik ze wat klef blijven. Afhankelijk van de dikte bak je dus 10 of 20 minuten extra.

Wat vinden wij ervan?

Dit ontbijt vult goed, pak je makkelijk. Eet makkelijk ook met alle drukte in de ochtend. Ook zeer geschikt als tussendoortje in de middag.

Zo geef ik en het goede voorbeeld en los ik gelijk het probleem op van manlief die in de middag steeds trek heeft.

Waar ontbijt jij mee?

adrianamoja
Door

adrianamoja

op 02 Mar 2015

Wauw, dit ga ik zeker proberen! Ook lekker makkelijk om mee te variëren :)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 02 Mar 2015

Ja je kunt er echt alle kanten mee op. Eet smakelijk alvast!

kickstartyourhealth
Door

kickstartyourhealth

op 02 Mar 2015

Leuk recept! Anders dan dat ik hem ken. Bedankt voor het delen. Ik maak ze namelijk zelf op basis van banaan en havermout, dan nog eventueel een eigen vulling. Ook erg gemakkelijk!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 02 Mar 2015

Met banaan en havermout klinkt ook goed. Te vinden op jouw site?

Laura - Dagelijkse hap
Door

Laura - Dagelijkse hap

op 02 Mar 2015

Het klinkt echt heerlijk :D Dit wil ik zeker wel eens maken :)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 02 Mar 2015

Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Boodschappen maart week 2 | MMopvrijdag
Door

Boodschappen maart week 2 | MMopvrijdag

op 16 Mar 2015

[…] honingrondjes of zoiets met melk. Manlief eet gewoon een boterham en ik eet zelfgemaakte mueslirepen. Melk staat daarom ook altijd op de het lijstje. Alleen voor de kinderen overigens. Wij hebben dat […]

Reactie plaatsen