02 mei 2018 
1 min. leestijd

Ik moet, ik moet, ik wil even.....niets

Pff mijn vrije dagen zijn gevuld met van alles. Schoonmaken, sportactiviteiten van de kinderen, kleine klusjes in en rond huis, boodschappen doen, koffie drinken met vriendinnen, schoonouders bezoeken, kinderen helpen met school, school helpen met de kinderen, decor bouwen voor een musical, een brugpieperdag organiseren, de moestuin onderhouden, blogs schrijven, foto’s maken, de hond kammen en nog veel meer.

To-do

Het duizelt mij, mijn to-do list is in mijn hoofd oneindig lang en dat veroorzaakt onrust. Ik wil zo graag alles goed doen maar ik weet dat als ik dat wil dat ik er aan onder door zal gaan. In de eerste maanden van je nieuwe baan een burn-out oplopen is nou niet echt een aanrader.

Gelukkig zijn de meeste dingen tijdelijk. De dingen met school zoals het bouwen van een decor lopen snel af. Het gaat nog wel een hoop tijd kosten maar zodra de zomervakantie er is zijn deze bezigheden afgelopen. En dat geeft nu al een prettig gevoel.

Plannen

Wat ik het liefst wil is dat bepaalde activiteiten een vast moment krijgen. Ik weet dan precies hoeveel tijd ik heb en hoeveel tijd ik dus overhoud.

Samen met mijn moeder heb ik nu afgesproken om de komende tijd in elk geval de moestuin op de maandagavond en vrijdagavond te gaan doen en dan als extraatje woensdag na het wandelen met de hond. Het inplannen hiervan geeft mij rust. Het kan geschrapt worden van mijn lijst want het is geregeld. Natuurlijk moet ik het nog steeds wel doen maar het hoeft niet meer heen en weer door mijn hoofd te blijven gaan, ik moet nog, ik moet nog.

stress

Zo zijn er nog een aantal dingen die ik op vaste momenten wil gaan doen. Boodschappen op vaste dagen, wassen op vaste dagen en de grote schoonmaak klussen zoals de badkamer ook. De kleine dingen zoals stofzuigen blijven dan over maar die zijn makkelijker los in te plannen en niet onoverkomelijk als ze een dag niet gebeuren.

Ook bloggen zal een vaster moment moeten gaan krijgen in mijn weken. Nu doe ik het als ik tijd heb en inspiratie. Maar de tijd is dus het hete hangijzer en deze methode werkt niet meer zo goed. Ik merk dat ik nu vaak gehaast blogs zit te schrijven omdat er nog niks staat voor de volgende dag en ook dat geeft mij veel onrust. Plannen, plannen en nog eens plannen dus.

En nu ga ik heel even niks doen. Heel even genieten van die spaarzame minuten dat ik niks hoef want over een 30 moet ik met Q naar de sport toe, ik ga les geven en Q gaat sporten.

Karen
Door

Karen

op 02 May 2018

Herkenbaar. Ik haat dat 'moeten'.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Ik ook!

charlotte swart
Door

charlotte swart

op 02 May 2018

Ik heb dat eeuwige moeten een tijd geleden ook los gelaten en enkel door het loslaten kreeg ik gewoon meer tijd

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Dit moet ik nog even oefenen denk ik.......

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 03 May 2018

Arme jij! Het klinkt erg veel allemaal. Superslim dat je het structureert en vaste momenten maakt. Dat helpt bij mij ook altijd goed. Tuinieren schijnt ook nog rustgevend te werken....

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Wij hebben een moestuin. Nu voelt het nog even als een extra moeten maar inderdaad het is wel rustgevend zeker als het resultaat oplevert

Mariëlle | Me-licious
Door

Mariëlle | Me-licious

op 03 May 2018

Heel herkenbaar dat moeten. Soms heb ik er echt last van maar voor mij is het belangrijk om soms een moment voor mezelf te nemen waarbij ik even tot rust kom en niks hoef te doen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Ja dat moment is nu bij mij nog even zoek maar die komt er wel weer in!

Layla
Door

Layla

op 03 May 2018

Ik kan het zelf wel een beetje herkennen. Het plannen van dingen probeer ik ook te doen, maar er kan vanalles fout lopen... Toch is het een goed idee om voor sommige (grote) dingen vaste dagen te geven.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Haha, hier komt er ook steeds wat tussen. En dan is huishouden toch altijd weer het mindere belangrijke ding. Hmmmm, misschien vind ik het gewoon niet zo leuk om te doen?

MC Kleuver
Door

MC Kleuver

op 03 May 2018

Goed bezig om meer te willen plannen. Ik merk dat dat inderdaad meer overzicht en ruimte geeft. Zo maak ik een to-do lijst voor de gehele week en kan ik per dag zien welke ik daarvan doe.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Voor de hele week lijkt mij ook wel wat. Hang ik A3 formaat in huis op zodat iedereen kan afstrepen ;)

Kaylee
Door

Kaylee

op 03 May 2018

Zo herkenbaar.. Moeten is een groot woord en een verschrikkelijk woord.. Voor mij helpt het om te zeggen dat ik iets "moet" doen in een bepaald dagdeel.. Zo zorg ik ervoor dat het gebeurt maar ik zelf wel kan invullen wanneer

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Bedankt voor de tip

Jamey
Door

Jamey

op 04 May 2018

ik moet helemaal niets, Dat ene woordje kan zo veel los maken he.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Moet is een beladen woordje ja

Eke
Door

Eke

op 07 May 2018

Het is zo herkenbaar! Ik moet eerlijk bekennen dat ik juist van to do-lijstjes die overvol zijn stress krijg en dan kijk ik er niet meer op, haha. Maar dingen op vaste dagen doen helpt wel en dan kunnen er op dat moment gewoon ook geen andere zaken.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Oh ja dat kan natuurlijk ook. Maar vaste dagen moet rust gaan brengen, hoop ik. Nu in de vakantie van de kinderen is het helemaal een potje.......

Kimberley
Door

Kimberley

op 27 May 2018

Lastig soms he, om alles in te delen zoals je wilt. Ik heb zo dus een bullet journal, waar ik me graag in wil verdiepen, maar kom er ook niet aan toe. Ach, met mijn blog ook, het moet leuk blijven, dus blog ik wanneer ik zin heb

Hanneke
Door

Hanneke

op 31 May 2018

Het moet inderdaad leuk blijven. Een bullet journal wil ik ook zo graag maar ik heb nu gewoon weg geen tijd voor een nieuwe hobby. Heel af en toe doe ik wel kleine dingetjes maar structureel lukt gewoon niet.

Reactie plaatsen