22 oktober 2020 
in DIY
3 min. leestijd

Knuffelkussen met de blauwe beer van Nestle

Nu T wat groter wordt, en ik eindelijk genoeg reserve knuffels heb gespaard, kon het dan eindelijk. Een kussen maken van zijn favoriete knuffel. Blij dat hij er mee is. En ik ook met het resultaat. En heel trots op oma dat ze dit zo mooi in elkaar heeft gezet.

Lievelingsknuffel

Bij A hadden we geluk. Ze koos een nijntje met een knuffeldoekje eraan als lievelingsknuffel. In die tijd was dat nog in de originele uitvoering. Zodra we doorhadden dat ze die wel erg graag pakte om te slapen, konden we er dus probleemloos eentje bij kopen. Handig, want dan kan de knuffel ook makkelijk in de was. Elke keer wisselde we de knuffel af, zodat dit ook geen problemen zou opleveren, omdat de reserve knuffel nieuwer is, en niet stinkt zeg maar.

Bij T zouden we dit ook wel even regelen. Met zorg kozen we een aantal knuffels uit waarvan we wisten dat we die ook in meervoud zouden kunnen vinden. En dan maar hopen dat hij deze ook heel fijn zou vinden. Een ervan was het blauwe beertje dat in zo’n gratis babydoos zat. Het bekende blauwe beertje van Nestlé. Er ging er 1 mee naar het kinderdagverblijf en er lag er altijd 1 in zijn bed. Al snel was hij, en is hij nog steeds helemaal dol op zijn blauwe beer.

De knuffel hoort in bed

Met A hadden we de afspraak gemaakt dat deze knuffel in bed bleef. Hij mocht natuurlijk wel mee naar beneden als ze nog in pyjama was, of als ze ziek was, maar verder bleef hij thuis en in bed. Als ze in de buggy of ergens tussen de middag wilde slapen, hadden we een andere vaste knuffel hiervoor mee. Zo kon de knuffel ook niet kwijtraken hadden we bedacht.
Dit werkte perfect. Helaas bij T niet. Hij sleepte sleept zijn blauwe beer overal mee naar toe. Het liefst ook naar buiten. En ondanks dat wij bleven volhouden, en nog steeds volhouden dat beer in bed hoort, vinden we hem vaak op de bank, verstopt achter een kussen terug. En een enkele keer was het dan ook gelukt om hem mee naar buiten te nemen…..

Reserveknuffel

Waar we bij A dus genoeg hadden aan 1 reserveknuffel, leek het me handig om bij T een paar reserve knuffels op voorraad te hebben. En aangezien hij het gratis beertje van Nestlé leuk vond, deed ik een beroep op vrienden en kennissen en het internet om een paar extra beren te krijgen. Dit leverde direct 3 extra beren op. Die verdwenen in de kast. En gelukkig heb ik ze nog nooit nodig gehad.
Ondertussen kwam ik op hetzelfde internet een leuk idee tegen, om van de beren een kussen, of een dekentje te maken. Ze zijn mooi rechthoekig van vorm, dus passen perfect aan elkaar. En aangezien ik in totaal toch al 5 beren had, leek me dat wel echt heel tof, voor als hij groter was, en zijn beren minder nodig heeft.
Alleen hij blijft zijn beren nog hard nodig hebben. En ik wil ze nog steeds graag blijven wassen.

Nog een oproep

Ik deed dus enige tijd geleden nog een keer een oproep. En dat leverde me weer 2 beren op per post. Met 6 kan ik een kussen maken, nog 1 tekort dus, want ik wilde de 2 beren die in gebruik zijn echt nog niet opgeven. Ze worden nog bijna elke week gewassen. En dat al 7 jaar lang. Dat zegt overigens ook wel iets over de uitstekende kwaliteit van de knuffels, maar dat terzijde.
Gelukkig vond ik al pratend op het schoolplein dan eindelijk de laatste beer. Een klasgenootje van T had deze nog ergens liggen, en er werd eigenlijk niet mee gespeeld. Dus de beer kwam bij ons. In totaal 8 beren waarvan er 2 in gebruik bleven.

Kussen

Met 6 beren maak je een heel mooi formaat kussen. Ongeveer van het formaat hoofdkussen, dus dit was genoeg beren gespaard. T was inmiddels ook geïnformeerd en heel enthousiast over het feit dat zijn lievelingsbeer straks een groot knuffelkussen in geworden. En dankzij oma wordt dit ook werkelijkheid. Oma heeft de beren met zorg aan elkaar gezet, met de hand en daarna met een oude kussensloop tot een kussen omgetoverd. En het resultaat is echt zo mooi geworden….

Blauwe beer Nestle kussen

Kijk die pootjes die in het midden allemaal bij elkaar komen. Dat ziet er echt zo tof uit. Net als al die witte pootjes aan de zijkant. En hoe je hem ook legt, de beren liggen altijd goed. Helemaal precies geworden zoals ik het voor ogen had.

Wassen

We wisten natuurlijk al dat de beren heel goed tegen de wasmachine kunnen. Maar ook het kussen kan gewoon in de wasmachine. Wel zo fijn, want ik vermoed dat er intensief op geslapen en mee geknuffeld blijft worden de komende jaren. En voor daarna is het een leuke blijvende herinnering.

Slapen op een kussen van blauwe beren van Nestle

Wat is de lievelingsknuffel van jouw kind?

Marguerita
Door

Marguerita

op 25 Oct 2020

Wat grappig bedacht, dat beertje hadden wij vroeger ook idd. Zat in de blije doos ofzo?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 27 Oct 2020

Mijn zoon had zo'n antropostofisch poppetje waar hij dol op was. Flok heette die geloof ik. Slim om een aantal backup exemplaren in huis te halen.

Caroline
Door

Caroline

op 28 Oct 2020

Mijn volwassen kinderen hadden vroeger ieder een knuffel, een konijn en een eend en ze waren onafscheidelijk

Kiki hasselton
Door

Kiki hasselton

op 28 Oct 2020

Oh wat leuk gedaan zeg!! Vroeger had ik een bij die ik nog steeds heb bewaard en in een grote kist ligt

Sherry
Door

Sherry

op 31 Oct 2020

Wat is het mooi. Zo eentje wil ik ook graag hebben.

José
Door

José

op 04 Nov 2020

Wat een origineel idee en een gaaf resultaat! Hopelijk ligt het kussen ook nog eens lekker.

Marijke
Door

Marijke

op 04 Nov 2020

Mijn zoon vindt van wel. Lekker zacht en net alsof hij met zijn beer slaapt

Renata Feyen
Door

Renata Feyen

op 04 Nov 2020

Wat een leuk gedacht om een kussen te maken van oude knuffel dekentjes :)

Simone
Door

Simone

op 04 Nov 2020

De mijne is pas 8 weken, dus tot nu toe nog geen lievelingsknuffel. Benieuwd welke hij gaat kiezen uiteindelijk.

rachel
Door

rachel

op 04 Nov 2020

dat is lekker origineel :D leuk gedaan en bedacht!, hier slaapt de jongste (16) nog met haar doekjes die ze als baby zijnde had ;) en ik mag ze absoluut niet wassen haha

Reactie plaatsen