16 september 2014 
in Nieuws
1 min. leestijd

Kinderen gratis met de trein

Wij gaan niet heel vaak met de trein. Ik corrigeer, ik ging met de trein naar mijn werk, maar als gezin gaan wij niet heel vaak met de trein. A vindt de trein heel leuk. Juist omdat wij als gezin dus bijna nooit met de trein gaan, vermoed ik.

Nog voor ik elke dag met de trein naar het werk ging, wilden we naar Sail. Hartje Amsterdam, dus beter te doen met de trein. Ik had gevraagd om vast de kaartjes te kopen, want dan stapte ik in H in de trein erbij, direct vanaf mijn werk. 3 kaartjes waren aangeschaft. Twee vanaf N en 1 vanaf H. Allemaal voltarief kaartjes. Duur grapje. Dochterlief was nog maar 4 (zoon nog niet in de planning op dat moment). R wist niet dat hij voor €2,50 een railrunner voor haar kon kopen.
Gelukkig deden ze bij het loket niet moeilijk en kreeg ik voor 1x mijn geld terug.

De railrunner, papieren kaartjes. Beiden toch wel een beetje verleden tijd inmiddels.

Hoewel de railrunner bestaat nog voor €2,50. Laatst nog voor A gekocht, want naar Ajax ga je ook met de trein.

IMG_3757.JPG
wachten op het station op de trein

Je hebt zelfs voor €15,- een Kids Vrij abonnement. Ik wist dit dus niet, tot ik van het weekend een berichtje las op www.treinreiziger.nl.

De NS gaat het Kids Vrij abonnement gratis maken. Vanaf het voorjaar van 2015. Je hoeft alleen een persoonlijke OV-chipkaart voor je kind te hebben met dat gratis abonnement.
Op deze manier hopen ze dat reizen met de OV-chipkaart aantrekkelijker wordt.

Inmiddels ben ik een ervaren treinreiziger, en als de treinen geen vertraging hebben, vind ik het een heerlijk vervoersmiddel. Ik denk alleen niet dat wij als gezin nu vaker de trein pakken. die €2,50 en straks € 5,00 zijn namelijk niet zo’n hele grote besparing op de treinreis als je vergelijkt wat je als volwassene moet neerleggen voor een kaartje. Maar als je nu zelf ook goedkoop met de trein reist, is het wel mooi meegenomen.

Gaan jullie met het gezin wel eens met de trein?

Reactie plaatsen