23 maart 2017 
1 min. leestijd

Ik kreeg DE blik

Pubers zijn berucht om hun ongenuanceerde uitspraken, boze blikken en andere vormen van duidelijk maken dat wij als ouders toch echt niet weten hoe het werkt in de wereld. Zo zijn er DE vinger, DE hand, DE rug en DE blik!

Het begon onschuldig

We hadden gezellig een gesprekje, mijn dochter en ik. En ik maakte een in mijn ogen zeer onschuldige opmerking. Iets over dansen in een jurk of rok, dat het wat onpraktisch was om in te bewegen en de op handen zijnde schooldisco. Echt een heel onschuldige opmerking, ik zweer het! En ze vroeg zelf wat ik een leukere outfit vond.  En toen kreeg ik DE blik van mijn dochter.

Onverwacht

Elke meisjespapa en mama kent hem wel, en die van een jongen misschien ook wel. Meestal komt de blik geheel onverwacht. Je bent gezellig iets aan het doen, babbelt wat en pats, boem!

De Blik

Het hoofd komt iets omhoog, niet helemaal voor het gewenste effect. Dan draaien de ogen in jouw richten. De ogen lijken groter dan normaal, dat is denk ik voor het dramatische effect. De wenkbrauwen trekken iets omhoog en een kleine frons ontstaat………..

de-blik

Vol schaamte

Dodelijk, echt killing is de blik meestal. Je krijgt onmiddellijk het gevoel dat de grond onder je voeten weg zal gaan zakken en als dat niet spontaan gebeurd dat je dan minstens onder de tafel hoort te kruipen van schaamte.

Wat denk je wel niet? lijken ze te willen zeggen. Dat je als ouder zo een absurde vraag kan stellen. Dom, zo ontzettend dom! Ik dacht altijd dat het best mee viel met mijn IQ maar de twijfels slaan onmiddellijk toe nadat je de blik hebt gekregen.

Waarom?

Oja en waarom vraag jij je misschien af? Nou dit is het antwoord.
Toen ik zei dat een broek misschien handig was om in te dansen op de disco zei zij:

Mama, even serieus! Echt niemand danst op een disco hoor.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 23 Mar 2017

Toch blijft het leuk, die blik ... Vrolijke groet,

Hanneke
Door

Hanneke

op 23 Mar 2017

Alles heeft zijn leuke kanten.....

lifestylemommys
Door

lifestylemommys

op 23 Mar 2017

DE blik komt inderdaad vaak als je het niet verwacht. Ik geniet nog even lekker van onze tweeling van 3 maar ik heb denk ik tegen die tijd best wel wat te doen als ze beiden in de puberteit zitten hahaha.

Hanneke
Door

Hanneke

op 23 Mar 2017

Haha, twee tegelijk. Ja ik denk ook dat jij je handen nog vol krijgt.

lifestylemommys
Door

lifestylemommys

op 23 Mar 2017

We genieten maar van de leuke momenten en ook DE blik overleven we wel weer haha ;)

Reactie plaatsen