01 februari 2016 
0 min. leestijd

Fietsen door wind en regen is zielig!?

De afgelopen tijd is het regelmatig raak, A moet naar dansles en het regent. Best vervelend voor haar want ze moet op de fiets, het is net te ver om te lopen.

Mening van mama

Ik ben van huis gewend om toch op de fiets te stappen. Jij wil dansen/sporten/enzovoorts dus dan zal je ook moeten zorgen dat je er komt. Natuurlijk werden wij wel eens met de auto gebracht maar dat waren echte zeldzaamheden.

Mening van papa

Manlief is van mening dat het zielig is om door kou en regen te moeten fietsen en vindt dat ik haar dan best met de auto kan brengen. Dat het heel sneu is om met een natte broek te moeten dansen en daarna weer terug te moeten fietsen.

fietsen in de regen

Oplossing

Ja dat van die natte broek is inderdaad niet zo prettig. Al lijkt papa er meer problemen mee te hebben dan A zelf. Ze kreeg een regencape voor op de fiets voor der verjaardag.
Nu kan ze lekker fietsen, in de regen, zonder nat te worden. Iedereen blij toch?

En wat vinden jullie? Is fietsen door de regen zielig?

roykoper
Door

roykoper

op 01 Feb 2016

Ja, heel zielig ;)

Hanneke
Door

Hanneke

op 01 Feb 2016

Ja papa, dat staat er toch al dat jij het heeeeeel zielig vind.

joysiebers
Door

joysiebers

op 01 Feb 2016

Goede oplossing met de regencape!

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 01 Feb 2016

Echt niet! Ik word altijd kriebelig van al die ouders die bij het minste of geringste kinderen met de auto brengen. En vaak zijn dat dan ook nog de kinderen die er vlakbij wonen. Ik breng ze alleen als het buiten gevaarlijk weer is. Van een beetje regen smelten ze niet.

Hanneke
Door

Hanneke

op 01 Feb 2016

Inderdaad! Helemaal mee eens.

Aukje Leermakers
Door

Aukje Leermakers

op 02 Feb 2016

Hier gaan wij ook gewoon op de fiets door de regen. Dat doet helaas niet iedereen. Bij school is het oppassen voor de extra auto's, die vaak geen rekening houden met de fietsers.

Hanneke
Door

Hanneke

op 02 Feb 2016

Ja inderdaad. Die auto's maken de situatie soms erg ingewikkeld en onoverzichtelijk. Allemaal lekker fietsen dus. Veel gezonder, veel beter voor de zelfstandigheid en nog beter voor het milieu ook.

Eline S.
Door

Eline S.

op 02 Feb 2016

Neen hoor, ik vind het helemaal niet zielig! Het lijkt me net goed om haar zelfstandigheid te bevorderen en bovendien is het nog eens heel erg gezond.

Hanneke
Door

Hanneke

op 02 Feb 2016

Inderdaad, een hoop voordelen dus. Dank je wel.

Reactie plaatsen