Sinds de mannen een echte Weber hebben gekocht, mag van hen de BBQ elke mooie dag wel aan. Nou ja, met name T vindt dat. Hij vindt het leuk om de BBQ aan te steken, leuk om het vlees erop te leggen en ook om het op te eten.
Weerzin
Hoewel T niet veel vlees eet, en bij hem het stokbrood het hardst naar binnen gaat, is het wel een succes. Ik begon daarentegen na 2x al een soort van weerzin tegen de BBQ te ontwikkelen. Elke keer ging er zoveel vlees op. Volgens sommigen onder ons het belangrijkste van de BBQ. Maar ik hoef gewoon niet zoveel vlees. Natuurlijk hebben we elke keer andere soorten vlees en er van alles naast, stokbrood, salade, fruit en kunnen we genoeg variëren, maar om de BBQ dan maar aan te zetten alleen voor 2 snelle stukjes vlees, dat vind ik dan weer zonde. Dus zocht ik naar groente die je ook op de BBQ kunt maken, zodat toch de BBQ vaak aan kan, en we dus niet alleen maar vlees hoeven te eten. Want hoewel ik geen vegetariër ben, wordt of ooit zal worden. Een overkill aan vlees is het ook niet voor mij.
Groente op de BBQ
Ik had dus een ernstige behoefte aan groente op de BBQ, maar even geen idee waar te beginnen. Het eerste dat in mij opkwam waren maiskolven. Die kun je prima grillen op de BBQ. Een beetje een standaard plaatje zelfs wellicht.
Maar ik houd zelf niet van mais, dus ik keek even wat nog meer makkelijk is.
Courgette
Ik sneed een dikke courgette in plakken, beetje peper, zout en olijfolie erop en ze zijn zo klaar op de BBQ.
Paprika
Zelfde recept, beetje kruiden en bakken maar. Heel simpel en lekker. Wij hebben eigenlijk altijd de rode, want die vindt iedereen hier lekker.
Champignons
Ook champignons doen het goed op de BBQ. We begonnen ook hier met hetzelfde recept als bij de courgette en de paprika. Lekker makkelijk en toch lekker.
We aten ze eerst gewoon, maar de laatste paar keren hebben we de grote champignons gevuld met een beetje mozarella en tomaat. Geeft net even wat meer smaak.
Maar na een paar dagen werd me dit toch ook weer te saai en te simpel. Ik bedoel, het is pas begin juni en we kunnen niet de hele zomer leven op courgette, paprika en champignons afgewisseld en aangevuld met verschillende salades toch? En oké voor de liefhebbers aangevuld met een maiskolf.
Groente ideeën
Daarom ging ik vast op zoek naar andere ideeën. Wat kunnen we volgende keer op de BBQ leggen?
Aardappel
Gek genoeg had ik zelf nooit nagedacht over aardappels. Terwijl je op een BBQ natuurlijk uitstekend gepofte aardappels kunt maken.
Deze variant van zoete aardappel met avocado en limoenroom, lijkt me dus heel lekker. En die gaan we zeker een keer uitproberen.
Groentespiesjes
Een alternatief voor de stukken groente die we nu vaak op de BBQ leggen zijn groentespiesjes. Kunnen we dezelfde groente voor gebruiken als dat we al deden, maar doordat ze aan een spiesje zitten is het toch net even anders. Ook handig om te variëren met marineren van de groente.
Groentepakketjes
Hetzelfde geldt voor pakketjes met groente. Fijn gesneden groente, met kruiden verpakt in aluminium folie. Hier kun je ook de kleinere soorten groente voor gebruiken. Zoals bijvoorbeeld reepjes prei. Die zijn lastiger op een andere manier te verwerken, maar zijn toch ook lekker als afwisseling. Of in plaats van prei, bosuitjes. Geeft dan net weer een andere smaak.
Bloemkool
Waar ik zelf niet snel aan gedacht zou hebben is bloemkool. Maar bloemkool van de BBQ klinkt als ik dit blog lees toch ook wel erg lekker. En in verschillende variaties, van mild tot pittig. Bloemkool eten ze hier thuis ook altijd wel, dus de eerste variant moeten we zeker uitproberen.
Wat leg jij naast vlees en vis graag op de BBQ?
Lodi
op 08 Jun 2020Henna
op 08 Jun 2020Joanne
op 08 Jun 2020rachel
op 08 Jun 2020Merel | De Mamagids
op 08 Jun 2020Sherry
op 09 Jun 2020Sherry
op 09 Jun 2020Frederique
op 09 Jun 2020Kiki Hasselton
op 09 Jun 2020Manon/Hey Frits
op 11 Jun 2020