18 maart 2017 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Tamara

Vandaag drinken we thee met Tamara. Tamara drinkt hele lekkere thee en geniet er ook echt van. En dat vind ik mooi. Ik zou ook meer de tijd moeten nemen om van echte lekkere thee te genieten. En het niet zomaar weg te drinken met chocola erbij. Een mooie eyeopener, om eens vaker bij stil te staan. Dank je wel Tamara voor je wijsheid.

Wie ben je?

Tamara van www.nailfinity.com, samenwonend in Noord-Holland met man en twee cavia’s. In het dagelijks leven ben ik druk bezig met het behalen van mijn doctoraat in de rechtsgeleerdheid. Mijn grootste hobby is fotografie en dat kan ik prima combineren met mijn blog.
favoriet theemoment Tamara

Wanneer drink je thee?

In ieder geval iedere ochtend en op koude dagen eigenlijk heel de dag door. Zonder een goed kopje thee start mijn dag gewoon niet goed.

Losse thee of in een thee zakje?

Losse thee, altijd. Thee uit een zakje vind ik oké als je even snel een kopje wil drinken maar als ik echt van mijn thee wil genieten dan pak ik altijd losse thee.

Wat is je favoriete thee?

Mijn favoriete thee is toch wel de Royal First Flush. Dit is een Darjeeling thee die is geplukt aan de voet van de Himalaya. Het is ook de eerste lentepluk en die koop je exclusief bij Simon Lévelt. Het is een vrij kostbare thee en wordt ook wel de champagne onder de thee genoemd. Ik koop iedere lente 300 gram en daar kan ik weer een poosje mee voort.

Wat is je favoriete merk thee?

Ik koop mijn thee uitsluitend bij Simon Lévelt. Als ik dan toch een zakje moet kiezen dan vind ik de duurdere horeca lijn van Lipton erg fijn. Dat is de lijn met theeën die je bijvoorbeeld in dure hotels en sterren restaurants kunt krijgen. Helaas is deze niet particulier verkrijgbaar.

Waar drink jij je thee uit?

Ik drink mijn thee het liefst uit een dubbelwandig glas.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Buiten het ontbijt niet, ik wil volledig van de smaak van de thee kunnen genieten.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Ja, mijn man is een echte koffie liefhebber. Die koopt zijn koffiebonen ook altijd bij Simon Lévelt.

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Met Anton Corbijn, dat is de beste fotograaf die wij in Nederland hebben. Deze man heeft zo’n waanzinnige kijk op de fotografie, daar zou ik graag eens mee spreken. Ook heeft hij diverse van mijn favoriete bands op de foto gezet en ook een aantal documentaires van ze gemaakt.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Als ik op zondag ochtend wakker wordt, het enige momentje dat ik iets eet bij de thee, een lekker kopje Royal First Flush met een vers ham/kaas croissantje. Mijn man komt dit ontbijtje altijd op bed brengen, dat zijn gelukkige momentjes.
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Tamara

Reactie plaatsen