29 april 2017 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Judith

Oh van sommige bijdragen word ik gewoon zelf heel enthousiast. Wat leuk dat Judith thee komt drinken bij ons. Ik volg haar blog al heel lang, en vind het echt een heel fijn blog om te lezen. Inmiddels is het al weer 2 jaar geleden dat zij haar bevallingsverhaal deelde, dat ik niet meer kan vergeten. Ja vanwege de bijzondere bevalling. Maar dat kan dus alleen omdat ik daarvoor ook al meeleefde met haar en haar gezin via haar blogazine.

Wie ben je?

Ik ben Judith van Wijk, moeder van 4 kinderen, vrouw van Maikel. Ik woon sinds kort in Rijswijk, waar wij een nieuwbouwwoning hebben betrokken. In het dagelijks leven ben ik onderwijsadviseur en blogger op www.hipenhot.nl

Favoriete theemoment Judith hipenhot

foto door Stefan Segers

Wanneer drink je thee?

Ik drink bijna de hele dag door thee! Ik begin ’s morgens met een kopje bij het ontbijt, vervolgens drink ik thee op mijn werk of bij afspraken die ik heb en thuis zet ik regelmatig een theepot op een theelichtje, zodat ik tijdens het werken in kan schenken.

Losse thee of in een thee zakje?

Eigenlijk allebei. Ik heb theezakjes voor de snelle kop thee. Dat is handig als ik niet veel tijd heb, zoals ’s morgens, als ik de kinderen naar school moet brengen. Voor ’s middags, als ik niet meer weg hoef, heb ik losse thee. Ik heb sommige soorten zelf meegebracht uit China zo’n 15 jaar geleden!

Wat is je favoriete thee?

Ik ben toch wel het meest fan van de Dilmah thee Rose & Vanilla. Die heb ik als losse thee en vind ik heerlijk zoetig.

Wat is je favoriete merk thee?

Ik heb niet echt een favoriet merk, ik drink allerlei merken door elkaar heen. Misschien heb ik wel het meest in huis van Pickwick. Ik probeer ook graag bijzondere merken uit die ik vind ik kleine theewinkeltjes. Dan val je natuurlijk vooral voor de verpakking. Soms valt dat dan tegen: een prachtig gestylde verpakking bevat niet altijd de lekkerste thee.

Waar drink jij je thee uit?

Ik drink het liefst uit een mok of een theeglas met een dikke wand. Ik heb ook theeglazen met dunne wand, maar die vind ik onprettig, omdat het glas zo heet wordt. Ik heb mijn thee graag vast.Favoriete theemoment Judith hipenhot

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Chocola! Ik ben een enorm liefhebber en heb dan ook een hele doos verschillende soorten in huis. Mijn man vraagt ’s avonds vaak aan me: wil je iets uit de serie chocola?

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Nee, mijn oudste dochter (bijna 10) drinkt graag een kopje mee en mijn man ook af en toe.

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Poeh, lastig, ik ben niet zo gericht op BN-ers eigenlijk. Maar als ik echt moet kiezen ga ik voor Marco Borsato. Ik denk dat ik er goede gesprekken mee kan hebben. Dan Karety is gewoon leuk om naar te kijken, maar geen echte Nederlander natuurlijk en ik ga dan toch liever voor een goed gesprek.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Als ik alleen thuis ben, de kinderen op school, mijn man op zijn werk en Fee (de jongste die nog niet op school zit) in bed ligt, kan ik echt genieten van de rust en mijn kopje thee. Dat is vaak alleen op donderdag en vrijdag een uurtje, maar die momenten koester ik.
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Judith. De foto van haar gezin is gemaakt door Stefan Segers

Reactie plaatsen