14 mei 2016 
in Thee
3 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Eve

Vandaag staat Eve in de spotlights. Ken jij Eve niet? Geeft niets hoor, wij hebben Eve ook pas onlangs leren kennen. Met een kopje thee natuurlijk, want Eve is ook gek op thee. En ze is het ook nog eens helemaal met ons eens over koffie! Dus pak je kop thee en lees meer over Eve en haar favoriete theemoment.

Wie ben je?

Ik ben Eve, 35 jaar en moeder van Tessel van 10 maanden. We wonen onder de rook van Amsterdam in een knusse woning. Als versbakken moeder ben ik nieuwe in het wereldje van alle moeders en ik spreek de ‘geheimtaal’ nog niet helemaal. Daarover gaat mijn blog die je kan vinden op: www.thefreshgang.nl op facebook kan je me vinden op https://www.facebook.com/TheFreshGangOnline/Favoriete theemoment Eve

Wanneer drink je thee?

Ik drink de hele dag door thee. Soms drink ik wat anders, maar meestal toch thee. Ik heb daarvoor hele rituelen opgebouwd. In de ochtend drink ik een ochtend melange, daarna ga ik over op kruidenthee die je spijsvertering op gang brengen. Gedurende een werkdag drink ik vaak muntthee om mezelf wakker en scherp te houden. Voor het slapen gaan drink ik kalmerende thee. Alle thee die ik drink is kruidenthee zonder theïne.

Losse thee of in een thee zakje?

Dit wisselt een beetje, vooral op bijzondere momenten pak ik uit met lekkere melanges of mooie theesoorten. Maar over het algemeen is een zakje het makkelijkste. Dus tijdens een werkweek gebruik ik die toch het meeste.

Wat is je favoriete thee?

Ik ben gek op Lapsang souchong, dat is een sterkte thee die me ontzettend doet denken aan de boten teerderij in de buurt vroeger. Hij smaakt dan ook een beetje teerachtig.

Wat is je favoriete merk thee?

Ik ben niet merkenvast, maar ik vind Zonnatura erg fijn, ook drink ik veel thee van Pickwick.Favoriete theemoment Eve

Waar drink jij je thee uit?

Ik heb een aantal grote mokken die ik gebruik voor thee. Ik doe niet aan lullige kopjes waar net aan een vingerhoedje thee past. That’s not my cup of tea. Als ik bezoek krijg serveer ik mijn thee in een theepot (ik heb er meerdere).
Ik kook mijn water overigens op de ouderwetse manier, in een fluitketel. Noem het nostalgisch  Wist je trouwens dat je water na het gekookt te hebben niet nog een keer zou moeten koken. Door het te koken veranderd de structuur van water wat nadelige effecten kan hebben op je gezondheid.

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Dat wisselt heel erg, vaak eet ik er niets bij (dan blijf ik aan de gang, haha, weeg ik binnen een jaar 200 kilo), maar soms eet ik er een stukje pure chocolade bij.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Nee, wij drinken allebei graag thee, en van huis uit drinkt bij ons ook iedereen thee. Maar ik ben de enige die alleen maar thee drinkt en geen koffie (wat een bocht zeg).

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Poeh, even denken… Ik heb nu 10 minuten gedacht en kan niemand bedenken met wie ik thee zou willen drinken, overigens zijn er wel heren met wie ik een beschuitje zou kunnen eten :P
Ik zou ontzettend graag met de cast van The Walking Dead thee willen drinken. Dat zijn geen Nederlanders, dat weet ik, maar ik kan niets anders bedenken. De meesten met wie ik thee zou willen drinken zijn al lang dood.

Wat is je meest favoriete theemoment?

Favoriete theemoment Eve

Mijn favoriete theemoment is als de hele familie bij elkaar is en we samen lunchen. Dan zet ik een paar grote potten thee, staat er lekker eten op tafel en zitten we honderduit te kletsen. Dat vind ik altijd bijzondere thee momenten.

De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Eve

Reactie plaatsen