22 april 2017 
in Thee
2 min. leestijd

Favoriete theemomentje van Jeroen

Hoera! We hebben een theedrinkende man op visite. Gezellig hoor. En ja ze bestaan echt. Het zijn er ook veel meer dan je denkt. Alleen roepen ze wellicht wat minder snel dat ze een theemuts zijn. Deze man niet, en dat is tof! Net als wij houdt hij van thee en van lezen, dus heel leuk om onder het genot van een kop thee eens te kletsen.

Wie ben je?

Jeroen Langendam, 37 jaar oud, ik woon alleen in Nijmegen. Ik blog (onder meer) op www.lekkerlezen.netFavoriete theemoment Jeroen

Wanneer drink je thee?

Zo een beetje elk moment van de dag. Alleen ‘s ochtends begin ik met een koffie. De rest is thee.

Losse thee of in een thee zakje?

Meestal zakjes. Zo sluit ik de dag af met een Zonnatura Goede Nacht en drink ik als een dolle Rooibos en Groene Thee. En als ik wil variëren…mogelijkheden te over!

Wat is je favoriete thee?

Op dit moment is mijn favoriete smaak de Choco thee van Yogi Tea. Heerlijk, het ruikt en proeft als chocolademelk, maar dan stukken gezonder.

Wat is je favoriete merk thee?

Ik hou van afwisseling. De bulk is Pickwick, maar er zijn een aantal Yogi Teas die ik erg graag drink. Daarnaast ben ik echt een sucker voor van die heerlijk ambachtelijke bruine zakjes met daarin de meest exotische theemixen.

Waar drink jij je thee uit?

Ik drink mijn thee uit een heel oude mok, die ik ooit op mijn werk heb ontvangen. Best handig, want mijn naam staat erop. Zo weet ik (alleenwonend) tenminste zeker dat het MIJN mok is!

Wat snack jij het liefst bij de thee?

Niet. Behalve als ik buiten de deur ben. Dan heb ik vaak een enorme behoefte aan appelkruimelgebak.

Ben je de enige theeliefhebber in huis?

Ja

Met wie BN’er zou je ooit nog een kopje thee willen drinken?

Geert Wilders. Ik snap die man niet. Ik zou dolgraag een poging willen wagen om te snappen waar zijn wereldbeeld vandaan komt.

Wat is je meest favoriete theemoment?

De laatste thee van de dag. Alle apparaten gaan uit, behalve de waterkoker. Ik sta nog even in de keuken voor me uit te staren, tot de klik van de boiler hoorbaar is. Ik schenk het water op mijn Goedenacht-theezakje en ruik de kruiden al. Alleen dát is al ontspannend. Dan nog even 10 minuutjes op de bank, met mijn boek van het moment. Even de dag loslaten en wegzweven in een andere realiteit. Even geen facebook, geen twitter, geen blog. Geen werk. Gewoon even ontspannen. En dan, naar bed – vaak toch weer wat later dan de oorspronkelijk geplande tien minuten!

zzz ZZZ zzz
De uitgelichte afbeelding is gemaakt van een kaart van Margontwerp. De thee die je ziet is afkomstig van Cupkes.
De andere beelden zijn eigendom van Jeroen

Reactie plaatsen