10 juli 2017 
2 min. leestijd

Eurootje hier, eurootje daar

De maand december staat er om bekend een dure maand te zijn maar sinds deze maand kan ik met zekerheid zeggen: Het einde van het jaar is duur maar het einde van het schooljaar ook!

Natuurlijk ben ik niet te beroerd om gezellig met de hele groep wat groters voor de juf te kopen en dus wat in te leggen. Maar dit jaar heb ik het gevoel dat de centen mijn portemonnee echt uitvliegen. Zo extreem heb ik het nog niet meegemaakt.

Ik zet het even voor jullie op een rijtje:

€30,- slapen bij de juf (€25,- graffitiworkshop €5,- voor het eten).

Onze kleine stukje van groep 8 bestaat uit 12 kindjes en die mochten allemaal bij de juf thuis komen slapen. Vooraf werd er dus van school naar haar huis gefietst, een leuke activiteit gedaan (graffittiworkshop), tapas gemaakt, “geslapen” , ontbeten en uiteindelijk naar huis terug gefietst. Superleuk en het geld heus meer dan waard.

€6,- dvd van de musical.

Een heel leuk aandenken aan de aflsuiting van groep 8. De musical wordt opgenomen en op DVD gezet. Dat kan natuurlijk niet kosteloos. Ook komen er foto’s van de brugpieperdag op te staan zodat iedereen ook daar een leuk aan denken aan heeft.

€1,- per kind afscheid verschillende juffen van school.

Een aantal van de huidige juffen oo onze school stopt ermee om verschillende redenen. Met de hele school word geld ingezameld om een leuk afscheidscadeau te regelen voor de juffen.

€1,- per kind afscheid juf groep 7/8.

Er is met de kinderen een dienblad met hartjes gemaakt, hartjes zijn van de duimen van de kinderen gemaakt. Dit is als knipoog naar de aankomende bruiloft van de juf. Daarop komt een weckpot met wat lekkers voor de juf.

euros

€??,- (vrij in te vullen)

Omdat de ouders van groep 8 het toch wel erg bijzonder vonden dat ze 12 kinderen bij haar thuis heeft laten slapen en in haar vrije weekeinde alsnog met onze kinderen wilde optrekken, geven de juf een lekker eindcadeau. Dit doen we alleen met de 12 kinderen van onze groep 8. Van het opgehaalde bedrag word een Rituals pakket gekocht voor haar en van het overgebleven bedrag ook wat voor haar verloofde, hij had tenslotte ook 12 kinderen van een vreemde in zijn huis. De meeste mensen geven €5,-. Het bedrag is expres niet benoemd omdat wij vonden dat je niet in iemands portemonnee kan kijken.

€0,50 voor een bedankje voor een moeder.

Ze heeft een barbecue voor heel groep 8 georganiseerd. Ja dat deed zij geheel vrijwillig maar een groter cadeau blijft toch leuker dan allemaal iets kleins geven als bedankje.

Opgeteld

Maar als ik al deze onverwachte uitgaven even bij elkaar optel ben ik rond €46,- kwijt. Sommige dingen moet ik namelijk dubbel betalen omdat ik twee kinderen in dezelfde klas en op dezelfde school heb zitten. Ik vind dat aardig opgelopen zo even snel. Natuurlijk hoefde ze niet mee naar het slapen bij de juf en hoef ik geen dvd van de musical te kopen maar zeg nou zelf dat is toch veel te leuk om niet te doen. Dus ik klaag verder niet het was een observatie. Maar ik ben wel benieuwd of dat bij jullie ook af en toe zo verrassend snel gaat met het geld.

ByJon
Door

ByJon

op 11 Jul 2017

Zoals je zegt, tel de kleine bedragen maar eens allemaal bij elkaar. Hier werd ook een vrijwillige bijdrage gevraagd namens de klassemoeder en names de school voor iemand die weg gaat. Zijn geen grote bedragen, maar alles in totaal ben je al snel een bedrag kwijt inderdaad.

ByJon
Door

ByJon

op 11 Jul 2017

ps: wel erg leuk van de juf dat ze mochten komen logeren!

Hanneke
Door

Hanneke

op 11 Jul 2017

Ja superlief inderdaad.

Reactie plaatsen