Een droom van een badkamer
Huishouden
Marijke Mulder- de Leur
Huishouden
11/29/2019
3 min
0

Een droom van een badkamer

11/29/2019
3 min
0

Afgelopen voorjaar hadden we een best ernstige lekkage in huis. De ketel liep steeds leeg, en ineens was het plafond van de keuken nat. Heel nat! En dat hoort natuurlijk niet. Het duurde even voor we de juiste plek gevonden hadden, want het begon echt in het hoekje en voor het zichtbaar werd was er al een paar cm afgelegd boven een kastje… Het bleek de leiding van de verwarming te zijn. En die ligt op een hele handige plek! In het hoekje van de badkamer, onder het bad.  Heel erg blij waren we wel dat het opgelost kon worden zonder de hele badkamer te slopen. Maar er moest wel een stukje gesloopt worden. De juiste tegels hadden we niet meer na 20 jaar natuurlijk, dus we hebben nu een paar witte simpele tegels. En ondanks dat het er netjes uitziet, zijn we toch maar eens plannen aan het maken voor een nieuwe badkamer.

20 jaar oud

Minimaal! Hij was net nieuw deze badkamer toen wij in het huis kwamen wonen, maar inmiddels is onze badkamer dus wel degelijk oud. Natuurlijk voldoet hij wel, er wordt dagelijks nog met veel plezier gedoucht en in bad gezeten. Maar je kan natuurlijk wel zien dat hij 20 jaar oud is. De stijl van de badkamer (gedateeerd), maar ook dat het sanitair langzaam wel oud wordt. Stiekem kijk ik al een paar jaar regelmatig naar een nieuwe badkamer. En ik heb al een heel bord met inspiratie gepind op Pinterest.. Alleen het geld is er nog niet om daadwerkelijk met de badkamer aan de slag te gaan. Maar er op los pinnen en zo alvast wat sites afgaan voor inspiratie, dat mag natuurlijk wel. Dan zijn we vast goed voorbereid voor als we de badkamer echt kunnen aanpakken.

Zo is het nu:

Douchen in bad

Wij hebben best een ruime badkamer, maar toch hebben we niet onbeperkte ruimte, maar we hebben we een beetje onbeperkte eisen. Zo douchen we nu in bad. Het liefste zou ik zien dat we een aparte douche krijgen. Maar R gaat zeer regelmatig in bad, dus hij wil een bad terug. Het wordt wat lastig als we naast een bad ook nog een aparte douche in de badkamer kwijt willen. Tenminste als we ook het toilet willen behouden. En dat vind ik dan ook wel weer erg fijn. Zeker als je er ’s nachts uit moet om te plassen.
Ik denk dat ik hier dan toch een concessie moet doen en gewoon in bad moet blijven douchen. Maar dan wil ik het bad wel op een andere plek zetten. Daar waar nu de wastafel staat. Een lekker breed bad, of met wat opbergruimte er nog naast… Het is best een ruime plek namelijk. Dus een smalle kast ernaast waar je handdoeken en dergelijk in kan opruimen is best fijn….

Toilet en badkamermeubel

Het toilet staat nu naast het bad en zou ik dan graag een stukje opschuiven, of eigenlijk een kwartslag draaien. Op de plaats waar nu het bad staat zeg maar. En daarnaast zou ik dan een mooi badkamermeubel willen hebben. Wastafel, kastje om make-up, tandenborstels enzo op te ruimen en een mooie spiegel met verlichting erboven. Die verlichting mis ik nu namelijk echt. En die kant van de badkamer is wel iets verder van het raam af, met name in de ochtend. In de avond, schijnt de zon wel mooi in die hoek naar binnen.
Het allermooiste zou zijn als ik het toilet en badkamermeubel met een klein muurtje zou kunnen scheiden. Maar dat wordt denk ik wel een beetje krap.
Douche concurrent badkamermeubel

Koukleum

Ik vind het heel fijn om het raam in de badkamer veel open te hebben. Moet ook wel, een badkamer is zonder goede ventilatie namelijk een perfecte plek voor schimmels. De mechanische ventilatie moet dan ook direct worden vernieuwd. Want in de winter wil ik wel douchen zonder open raam. Sterker nog, ik zou een nieuwe designradiator kopen bij Douche Concurrent om te zorgen dat het lekker warm blijft in de badkamer. Misschien is zelfs vloerverwarming een goede optie.

Veel wensen, dus wij sparen nog even verder. Maar de badkamer stijgt wel steeds meer op de prioriteitenlijst…

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Op social media zie je dit terug als #mmtad

Reacties
Categorieën