21 maart 2021 
2 min. leestijd

Badkamer wensen

Al weer een hele tijd geleden schreef ik eens over de dromen voor onze badkamer. Helaas is het tot nu toe steeds bij dromen gebleven. Een badkamer vind ik niet een aankoop die je zomaar even doet. En met alle wensen die wij ernaast nog hebben al helemaal niet. Als we de badkamer gaan doen, dan moeten alle leidingen ook vervangen worden. Onze CV is dan ook aan vervanging toe en de leidingen ervan al helemaal. Dus dat zouden we dan graag combineren. Als je dan toch in de rommel zit……
En dan misschien voor een warmtepomp gaan in plaats van een CV?

Een bad

Vorige keer schreef ik al dat een bad perse moet blijven in de badkamer. Met name door R wordt er veel gebruik gemaakt van het bad. Nu hebben we een bad dat is ingebouwd in de badkamer en zo de hele muur en stiekem nog een stukje van een kast in beslag neemt. Dat laatste zie je eigenlijk niet, dat is natuurlijk ook betegeld en zo, maar de afmetingen kloppen niet helemaal.
Ik zei eerder ook al dat ik niet weet of het bad wel op dezelfde plek moet terugkomen. Maar ik ben toch ook wel gaan twijfelen aan het soort bad. Wij hebben nu een ingebouwd bad. En als ik dan weer eens op Pinterest surf of op verschillende websites rondkijk, dan word ik elke keer toch wel weer verrast door de voordelen en vooral ook het design van een ligbad vrijstaand.

Ligbad vrijstaand

Voordelen van een vrijstaand bad

Een vrijstaand bad heeft zeker veel voordelen.
Zo kun je een vrijstaand bad eigenlijk overal wel neerzetten. Midden in de badkamer, of in de slaapkamer bijvoorbeeld. Je bent in elk geval minder gebonden aan een muur om hem tegen in te bouwen, hoewel je een inbouw bad ook prima niet tegen een muur kan inbouwen, maar dat wordt dan wel erg vierkant. En een vrijstaand bad is dan natuurlijk gewoon mooier van vorm.
Zeker als je wat meer ruimte hebt in je badkamer is een vrijstaand bad denk ik makkelijker met schoonmaken. Je kunt er dan aan alle kanten omheen lopen en dat scheelt een verrekte rug om bij de andere kant te komen. Maar een nadeel direct is dan weer wel dat je ook de buitenkant aan alle kanten moet schoonmaken.
Heb je nog geen bad, maar wel een plek in de huidige badkamer voor een bad, dan zet je deze natuurlijk ook makkelijker neer zonder direct de hele badkamer te hoeven verbouwen.

Vrijstaand bad

Image by PIRO4D from Pixabay

Onze keuze

Ik zie een vrijstaand bad eigenlijk best wel zitten. Alleen, dan moeten we toch weer anders gaan kijken naar de mogelijkheden. Want waar zouden we het bad dan willen plaatsen. Het moet dan toch wel een beetje de eyecatcher van de badkamer worden als je daar voor kiest. Tenminste dat vind ik.
Nu hebben wij dus best een ruime badkamer. Maar of dit ook gaat passen? Want om hem nu dan weer tussen een paar muren te zetten, dat lijkt me het voordeel van makkelijk schoonmaken weer flink teniet doen. Dan krijg je juist hoekjes waar je weer niet goed bij kan.

Wat zouden jullie doen?

NB. Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking
Op social media zie je dit terug als #mmtad

Reactie plaatsen