27 oktober 2016 
3 min. leestijd

Een bijzonder weekend

Half oktober toen bij ons de herfstvakantie begon, hadden wij een wel heel bijzonder weekend. Je hebt hier al een en ander over kunnen lezen in de Terugblik van die week, maar het was zo mooi, dat een apart blog over alleen dit weekend meer dan de moeite waard is.

Waarom was het zo speciaal dan? Twee redenen, onze papa en mama zijn bijna 40 jaar getrouwd en dat vierden we met ons gezin en natuurlijk alles wat er in de loop der jaren als aanhang en grut is bijgekomen. Maar hoewel dit heel speciaal is, is het vooral de plek en de beleving waar ik bij stil wil staan. We waren het weekend namelijk in de Efteling en we sliepen in Bosrijk.

Een beleving

Je hebt accommodaties en accommodaties. Je hebt weekendjes weg (of vakanties) en je hebt weekendjes weg. De plek waar je bent en hoe alles geregeld is en klopt bepaalt je beleving.
Zo vlogen wij ooit met baby met een vliegtuigmaatschappij naar een accommodatie waar het babybed niet geregeld was, en de kinderwagen na de terugvlucht gewoon zonder woorden beschadigd werd teruggegeven. Ook bij klachten van onze kant werd er alleen gewezen naar de regels en geen rekening gehouden met ons als klant. Ondanks dat hadden we een heerlijke vakantie. Maar als ik er nu aan terugdenk, komen toch deze twee dingen weer naar boven.
En dat maakt nu net het verschil! Afgelopen weekend was het tegenovergestelde!

Bosrijk

Oké het is niet goedkoop, maar je krijgt er wel wat voor! Bosrijk, het bungalowpark van de Efteling, met prachtige huisjes, appartementen en natuurlijk het pretpark zelf een geweldige ervaring. En absoluut een aanrader om met elkaar een geweldige vakantie, weekend of evenement te beleven. Ja ik ben echt enthousiast, en als ik genoeg geld over zou hebben, zou ik direct een volgend verblijf boeken.

Het begint al met de service die is ervaren met het boeken. Deze datum zagen mijn ouders al ver van te voren aankomen, dus een jaar van te voren geboekt. Telefonisch met een geweldige service. We wisten al een jaar welke huisjes onze huisjes zouden worden. De dame aan de telefoon hielp en adviseerde geweldig met het uitkiezen van de juiste accomodatie. Daardoor konden we (met name de kinderen) al kijken waar we heen gingen, hoe het huisje er uit ziet en maakte de voorpret al zeker een groot deel uit van de beleving.

Goed geregeld

Ongeveer twee weken voor aankomst kregen we de sleutels al doorgestuurd. Hiermee kun je het park op, de parkeerplaats op en je huisje in. Ideaal, je hoeft niet meer langs de receptie en in de rij te staan. Zowel de vroeg arriverende gasten als de laat arriverende gasten konden zo snel hun weg vinden in het park.efteling_bosrijk

Ook heerlijk vind ik het altijd dat de bedden al zijn opgemaakt. Maar ook het schoonmaakpakket met de vaatwastabletten, maar ook nog koffie en thee was geweldig. Die vaatwastabletten en keukendoeken enzo snap ik, maar dat er ook koffie en thee bij zit, vind ik fantastisch.

Ook de service van de mensen in het park is super. We gingen met zijn allen grillen in 1 huis en bij het zoeken naar een verlengsnoer kregen we de juiste tips om overbelasting van de meterkast te voorkomen, en mocht er toch een stop doorslaan, dan konden we gewoon de receptie even bellen. Lijkt normaal, maar hoe vaak krijg je dit mee van te voren? Meestal gebeurt er iets en moet je eerst zoeken.

De huisjes

Natuurlijk moet ik het ook nog even hebben over de huisjes. Wat zijn die mooi! Werkelijk alles klopt! De lampjes, de schilderijen, gordijnen, dekbedden alles is in stijl. En supergoede bedden! Dus na een dag schudden en bonken in de diverse achtbanen wordt je de volgende dag alleen wakker met spierpijn van de attracties en niet omdat je op een slecht bed hebt geslapen.efteling_bosrijk_boshuis
De badkamer was schoon, echt schoon! Geen vieze randen, schimmelige hoekjes of andere vieze dingen. Oké ik ben niet als Rob Geus, in red mijn vakantie, met een blauwe lamp aan de slag gegaan. Maar ik heb ook niet het idee dat het nodig was. Waar ik normaal altijd een beetje huiverig een douche instap, voelde ik me hier direct op mijn gemak.

Klaas Vaak

efteling_bosrijk_klaas-vaak
En het mooiste van de huisjes, het gordijn in de keuken, samen met de slaapmutsen van Klaas Vaak. Een prachtige attractie om met of zonder kinderen te gaan kijken rond bedtijd. Helaas hebben wij dat niet kunnen doen. Omdat het weekend vol gepropt zat met activiteiten waren we niet op tijd om Klaas Vaak en zijn uil te gaan zien bij hen vertrek.

Hopelijk mogen we nog een keer terugkeren en ook hier van genieten.

Reactie plaatsen