04 juli 2016 
in School
2 min. leestijd

Drievliet

Wij waren er dit – nou inmiddels afgelopen –  schooljaar op schoolreis heen. Dus we gaan deze zomervakantie niet. Maar mocht je nu op zoek zijn naar een leuk en overzichtelijk pretpark, met voor iedereen (hele gezin) leuke attracties, dan ben je bij Drievliet aan het goede adres.

Mee op schoolreis

Je kan me niet blijer maken. Ik mocht weer mee op schoolreis. En ik blijf dol op schoolreisjes. En helemaal als ze met de bovenbouw naar een Pretpark gaan. Bovenbouw, dus gemiddelde lengte lang genoeg voor de achtbanen. Check! Nu nog even hopen dat de kinderen die aan mij worden toegewezen ook van de dappere soort zijn.

Drievliet afgelopen jaar dus. Als je niet precies weet waar Drievliet ligt, raak je misschien wat in de war, zodra je in Rijswijk de snelweg verlaat  en je op het bedrijventerrein rijdt. Maar al snel doemt de ingang op. Het is rustig dus we parkeren de bus vrij vooraan. En al snel staan we in het park.

Genoeg te doen

Na het rondje toilet, want nadat je in de bus hebt gezeten moet je naar het toilet, stranden we direct bij de eerste attractie. Glijbanen waar je met een bootje vanaf moet. Natuurlijk is 1 rondje niet genoeg, maar er is nog zoveel van het park te zien. De volgende stop brengt ons bij een soort spin, octopus die ik van de kermis ken. En een draaimolen met vliegtuigjes, in de verte een pleintje met van die waterstralen die uit de grond komen. Deze attracties worden door de kinderen goed bezocht. Een aantal jongens presteert het om tot op hun onderbroek doorweekt te raken. Gelukkig kennen de moeders hun kroost en zijn er droge kleren mee.Schoolreis_Drievliet

De volgende stop is op de boerderij. Een hooischuur, weer glijbanen en tractors om een rondje op te rijden trekken nu de aandacht van de kinderen. Maar om de hoek, daar staat hij: De formule X. Stoer roepen ze allemaal om het hardst dat ze daar in willen. Maar uiteindelijk beland ik met 4 kinderen in de meest spectaculaire achtbaan. Over de kop, in de schroef, en mijn moederangst roept nog wel even dat ze zich goed moeten vasthouden.

Natuurlijk verdwijnen we daarna ook nog in de reuze zweefmolen, de Splash, de andere achtbanen, het piratenschip en bezoeken we de 5D Dinofilm.

Kleine kinderen

Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen, paard rijden op neppaarden (vonden de grote paardenliefhebbers ook nog leuk), tractorrijden, glijden, in de monorail. Er is ook voor hen genoeg vermaak in het park. Je kunt er dus ook prima een dagje uit met het hele gezin van maken.

Overzicht

Waar we in het begin de groepjes met kinderen nog bij elkaar hielden, lieten we ze op een gegeven moment los. Het park is niet zo groot. Je kunt er niet verdwalen. Zo kon iedereen doen wat ze wilden doen, en hadden de begeleiders toch voldoende overzicht. En tijd over, om nog een rondje in de Formule X te maken natuurlijk. Ook het zoeken naar de paar kinderen die nog geen zin hadden om naar huis te gaan, was daardoor te doen. Zij waren de tijd niet vergeten hoor, maar dachten dat je met 1 minuut te gaan, nog wel een rondje kon doen.

Als we weer richting de bus moeten zijn we nog lang niet klaar eigenlijk. Ondanks dat we nergens lang hoefden te wachten. We willen alles nog een keer doen!

Kende jij Drievliet?

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 04 Jul 2016

Ik ben er nog nooit geweest. Zonnige groet,

Marguerita
Door

Marguerita

op 04 Jul 2016

Ben er nog nooit geweest, maar het schijnt erg leuk te zijn

t van der valk
Door

t van der valk

op 04 Jul 2016

Ik kom uit Rijswijk, dus ben er vroeger heel vaak geweest. Vorig jaar met de kids heen geweest en het was een groot succes. Leuk park, overzichtelijk en voor ieder wat wils..

Marijke
Door

Marijke

op 04 Jul 2016

Dat kan ik me goed voorstellen dat je er dan vaak heen gaat. En ik vond het echt ook een superpark!

Reactie plaatsen