17 september 2017 
in Tags
2 min. leestijd

De Zen-tag

Deze Zentag vullen we even in aan het begin van het schooljaar. Even een Zenmoment in de nieuwe hectiek. Nieuwe scholen, nieuwe dagen gym en weer even wennen aan het vroege opstaan. Overigens vonden we deze relaxte tag op TrendbubblesWat is je favoriete zen moment van de dag?
M: Het moment voor ik ga slapen. Dan heb ik in alle rust, als alle huisgenoten in diepe rust zijn nog even genoten van een serie op Netflix of een goed boek en dan ben ik lekker ontspannen voor ik ga slapen. Ik moet dan alleen niet op de klok kijken en gaan rekenen hoeveel uur ik nog kan slapen. Dan is het Zenmoment weer weg.
H: Als de eerste wekker, van de kinderen is gegaan, en ik nog heel even mag blijven liggen. Het zijn 10 minuutjes tussen wakker en slaap in. Maar dan ben ik nog relaxed van de nacht en nog niet wakker genoeg voor de dag. Even heerlijk Zen dus.
Wanneer ben jij het meest rustig?
M: Ik denk in het weekend als ik wakker wordt. Ik houd me dan nog slapend. En het werkt, de rest van het gezin denkt dat ik nog slaap en laat me redelijk met rust. Even nog genieten in bed, van het geklets van de twee mannen. Beneden waar ze samen dan ontbijten of als ze samen in bed liggen. Heerlijk wakker worden en half doorslapen.
H: Op vrije/vakantiedagen. Pas wakker worden als je lijf er aan toe is, niks moeten en lekker doen wat jezelf wil.
Hoe wordt je rustig?
M: Door afleiding. Een boek dat me grijpt of een serie op Netflix zorgen er regelmatig voor dat mijn hoofd even stopt met piekeren.
H: Door te lezen. Even weg te kruipen in het leven van een ander.
Yoga of meditatie?
M: In yoga ben ik niet goed. In meditatie ook niet, maar dat klinkt nog steeds wel relaxter
H: Beide niet.
Wat is je favoriete locatie om lekker ‘zen’ te worden?
M: Aangezien de meeste van bovenstaande dingen zich in mijn bed afspelen dan mijn bed. Maar de natuur, het park bij ons achter, het bos, de duinen of het strand werken ook heel goed.
H: Het bos is voor mij een plek om tot mijzelf te komen.
ZenZweverig of down to earth?
M: Down to earth. Maar sommige zweverige dingen trekken toch af en toe wel.
H: Down to earth.
Een ‘zen’ gevoel geeft me….
M: geluk, het gevoel dat ik de wereld aan kan.
H: rust en daardoor geluk.
Wat is jouw super ‘zen’ tip!
M: Een goed boek. Je laten meeslepen in het verhaal en het hier en nu vergeten. Daar word ik echt Zen van.
H: Hetzelfde als Marijke. Een fijn boek dat je ergens anders mee naar toe neemt. Het zet alles in je hoofd uit zodat je echt even tot rust kan komen.
Van welke muziek wordt jij helemaal rustig?
M: Gek genoeg iets met heel veel bas. Ik sliep vroeger rustig in met de CD van Thunderdome, of daarvoor met 2Unlimited. Ja die regelmatige dreun is voor mij blijkbaar heel fijn. Zet je daar en tegen vioolmuziek op, dan zit ik tegen het plafond.
H: Ik hou van veel soorten muziek maar ik vind het prettig om de muziek goed te kennen. Dan hoef ik niet meer te luisteren naar de tekst etc. Ik hou niet van bepaalde klanken zoals trompet en bekkens. Daar krijg ik hoofdpijn van.
Van welke workout kom je in staat van ‘zen’?
M: Nee van een workout word ik niet zen. Alleen maar actief.
H: De workout van het tillen van een boek. Al is mijn e-reader niet zo zwaar gelukkig.

Waar word jij Zen van?

Reactie plaatsen