05 maart 2017 
in Tags
4 min. leestijd

10 things that piss me off

Bij Nicole lazen we dit blog. 10 ergernissen spuien. Leuker kan het niet toch. Toch benieuwd of wij tot 10 dingen kunnen komen. Oh en natuurlijk even de credits voor Nesrin en Maris die deze leuke tag hebben bedacht.

Nou daar komen ze dan. In willekeurige volgorde.
1
M: Hondenpoep op de stoep, in het gras of waar dan ook. Op het moment is het heel erg hier in de wijk. Overal ligt het. Mensen ruim het op, of leg het voor je eigen huis, als je te beroerd bent je hond ergens te laten poepen waar het wel kan.
H: Zwerfafval. Ik kan gewoon niet begrijpen dat je dat blikje, flesje of wat dan ook niet iets verder nog kan dragen en het in een vuilnisbak kan gooien. Toen het vol was woog het meer  en toen kon het wel gedragen worden, dus wat is het probleem?
2
M: De zandbak in huis. De drainage in de straat werd vervangen. Behalve dat het bij mij voor de deur langer duurde dan de aangekondigde twee weken, lopen we weken later nog zand en steentjes naar binnen, want de hele straat ligt er vol mee na het straten. Duurt even voor dat dit ingeregend en ingereden is.
H: Katten in mijn tuin. Ik heb een hond dus ze komen niet vaak, in de zomer dan. Want in de winter komt er een in het donker steeds bij mij in de tuin poepen. Zo smerig!
3
M: Een puber in wording. Man, man, begint dat al zo vroeg. Brutaal, nergens zin in, behalve in musical.ly en appen. En ze zit ook al niet meer, ze hangt tegenwoordig op de bank. En misschien nog wel het ergste. Ze heeft het er zelf ook zo lastig mee.
H: Rondslingerende eigendommen van mijn huisgenoten. En dan vooral die dingen die alleen maar steeds verplaatst worden in plaats van het op te ruimen. Jemig, je kon het ook vinden toen het opgeruimd was dus je weet toch waar het hoort!!!
4
M: Rondslingerende spullen. Na 1 dag de kinderen thuis, kun je met een grote bak, mand, of wat dan ook, door het huis lopen en hem vullen. Overals ligt wel iets. Een tekening, een niet opgeruimd potlood, speelgoed dat echt nog tot morgen moet blijven staan, schoenen, een snoeppapiertje, verschillende bekers en glazen en ga zo maar door.
H: Onkruid tussen de tegels. Het lijkt maar steeds meer en meer te worden. En wieden lijkt nauwelijks resultaat te geven.
5
M: Kinderen die niet naar bed willen, maar wel moeten. Al knikkebollend zitten ze achter een schermpje verstopt op de bank. Maar zodra je alleen al denkt voor te stellen, dat het wellicht misschien verstandig is om de ogen dan toch in bed te sluiten, zijn ze ineens weer klaar wakker, en roepen alleen maar NEE.
H: Traagheid bij de kinderen. Ze krijgen een waarschuwing 5 minuten van te voren en toch moet er steeds een plassen als ik weg wil, of de schoenen zijn nog niet aan, noem maar op.
piss-me-off-tag
6
M: Uitverkochte artikelen in de supermarkt. Altijd ligt het er, behalve als ik het nodig heb. Maakt niet uit of het spekjes, eieren of een aanbieding is, zodra je het echt nodig hebt, is het er niet meer. En niet meer leverbaar…..
H: Veranderingen van verpakkingen. Om de een of andere reden gaat dan meestal de prijs ook omhoog overigens, maar ik kan het niet meer vinden in het schap. Ik zoek op beeld en als mijn rode verpakking ineens paars is dan ben ik het kwijt!
7
M: Reacties op Facebook die nergens op slaan. Als ik op mijn (privé) account iets deel, ben ik daar meestal trots op. Of verdrietig, maar dan staat het erbij. Vaak betreft het iets van het gezin. Een zogenaamd grappige opmerking vind ik dan vaak niet grappig. Dus jolige grapjes over mijn kinderen kun je beter laten. Als je mijn tijdlijn niet leuk vindt, volg me dan niet. En “grappige” dingen zet je gerust op je eigen tijdlijn. Vind ik ze niet leuk, dan volg ik je niet. Dus laat mijn posts met rust als je niets leuks te melden hebt. Oh en feedback over spelfouten is heus welkom hoor. That’s not the point.
H: Grote hoeveelheden zand in huis. Ik woon tegenover een school met dus een zandbak. En dat is leuk maar moet die zandbak echt over de stoep verspreiden en op die manier dus mijn huis? Zand in de zandbak is toch veel leuker dan ernaast?
8
M: De flexwet. Nu mag ik op bepaalde scholen maar een beperkt aantal keer invallen, want ik mag maar een beperkt aantal contracten hebben. En daarna moeten we weer een half jaar wachten. Maar ik wil helemaal geen vast contract. Ik wil gewoon af en toe lekker invallen, naast al mijn andere werkzaamheden. En dat maakt de wet nu niet mogelijk. Ook vervelend voor die kinderen die dan steeds weer een andere juf voor de klas hebben, als er al iemand komt.
H: Wachten. Ik werk zelf in de zorg dus ik weet dat het soms echt niet anders kan maar ik heb echt een hekel aan wachten in de wachtkamers van de dokter of de tandarts.
9
M: Foute leveringen. Ik bedoel wat moet ik met een wereldkaart terwijl iemand anders in Nederland een foto heeft met mijn kinderen. Grrr. En een moeite dat het kost om te achterhalen waar het vandaan kwam en het te herstellen…… En dan heb ik het nog niet over de verspilling van hout etc.
H: Elektronica. Ik weet niet wat het is met mijn aura maar zodra ik in de buurt komt scheidt elk elektrisch apparaat er meteen mee uit. Ik ben dan ook geen fan van mobiele telefoons, computers en andere elektrische apparaten.
10
M:Deze tag, het kost me niet eens moeite om 10 dingen te bedenken, maar ik word dus gewoon chagrijning van deze tag… al die negativiteit. Dus ik stop ermee en ga iets vrolijks doen!
H: Mensen die alles beter weten. Die doen mij zo aan mijzelf denken, hahaha.

Waar worden jullie boos van?

Anne Mieke Vermeulen
Door

Anne Mieke Vermeulen

op 05 Mar 2017

Half op de al smalle stoep geparkeerde auto's, zodat voetgangers, ook ouderen met hun rollator, er niet langs kunnen en over de weg moeten.

Anne Mieke Vermeulen
Door

Anne Mieke Vermeulen

op 05 Mar 2017

Half op de al smalle stoep geparkeerde auto's, zodat voetgangers, ook ouderen met hun rollator, er niet langs kunnen en over de weg moeten.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 05 Mar 2017

Als ik hier te lang bij stilsta krijg ik wel 100 punten. Vriendelijke groet,

Marijke
Door

Marijke

op 05 Mar 2017

Haha ja erg hè!

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 05 Mar 2017

Als ik hier te lang bij stilsta krijg ik wel 100 punten. Vriendelijke groet,

Marijke
Door

Marijke

op 05 Mar 2017

Haha ja erg hè!

lotuswritings84
Door

lotuswritings84

op 07 Mar 2017

Ik ga hem overnemen! Zit gelijk vol inspiratie haha.

lotuswritings84
Door

lotuswritings84

op 07 Mar 2017

Ik ga hem overnemen! Zit gelijk vol inspiratie haha.

Reactie plaatsen