05 oktober 2015 
1 min. leestijd

Boodschappen september. Hoeveel gaven wij uit?

Een jaar geleden hield ik voor het eerst bij hoeveel we uitgaven aan boodschappen. En ongelooflijk er is dus gewoon al een jaar voorbij met bonnetjes sparen. Inmiddels is het een gewoonte geworden en zijn we elke maand weer nieuwsgierig hoeveel we hebben uitgegeven. Is het bijzonder veel? Of juist bijzonder weinig, of gemiddeld. Echt alle varianten zijn al voorbij gekomen. Vandaag eens kijken wat we dit jaar uitgaven in september en wat we vorig jaar uitgaven in september.

September 2014

Hoeveel hebben we nu uitgegeven aan boodschappen?
Week 1: € 56,55
Week 2: € 80,65
Week 3: € 85,13
Week 4: € 84,28
Totaal: €306,61

Ook rekende ik vorig jaar uit hoeveel we zouden moeten uitgeven volgens het Nibud. Je kunt dat teruglezen als je wilt, maar we bleven er toen al ruim onder en dat is (weet ik nu) altijd zo gebleven. En ja, dat is dus inclusief luiers, toiletpapier en andere zaken.

Wat gaven we nu uit in september?

Ook deze maand deden we weer vol op boodschappen. Een lange maand, want ik schreef 5 keer een lijstje met boodschappen op. Dus vanzelfsprekend ga ik ervan uit dat we deze maand meer uitgaven dan vorig jaar.
Week 1: € 76,99
Week 2: € 96,25
Week 3: € 51,92
Week 4: € 71,97
Week 5: € 74,50
Totaal: € 371,63

Boodschappen_september

T krijgt altijd een vers broodje bij het boodschappen doen


Mijn aanname is ook juist. 1 week eraf en we zitten rond hetzelfde bedrag. Als ik nu terugkijk naar de bedragen per week, dan valt me op dat mijn gemiddelde nu rond de €70/€75 ligt en vorige maand rond de €80/€85. Kan toevallig zijn, maar misschien heb ik nu toch wat goedkopere dingen gevonden. Deze maand wel een uitschieter van €96,-. Deze is te verklaren dat we die week een groot pak luiers kochten, en mosselen aten. Die laatste waren wel in de aanbieding, maar alsnog duurder dan ander avondeten, want bij mosselen hoort natuurlijk ook een fles wijn. Maar wel heerlijk van genoten met zijn tweeën, want de kinderen waren er helaas voor hen iets minder gelukkig mee.
Saskia
Door

Saskia

op 05 Oct 2015

Wat een goed idee om dat zo eens op een rijtje te zetten. Ik ga ervan uit dat je per week de bonnetjes bij elkaar optelt? Normaal bewaar ik geen bonnetjes, laat ik daar eerst eens mee beginnen haha.

Marijke
Door

Marijke

op 05 Oct 2015

Ja klopt, ik tel per week alle bonnetjes bij elkaar op. En het went, heb nu alle bonnetjes. In het begin vergat ik er nog wel eens een

marjons
Door

marjons

op 05 Oct 2015

Dan heeft het bijhouden van de boodschappen geholpen als je nu gemiddeld 10 euro minder hebt!

Reactie plaatsen