01 oktober 2014 
1 min. leestijd

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen deze maand?

1 maand lang bijhouden hoeveel we aan boodschappen hebben uitgegeven. Ik ben nieuwsgierig. Heel bewust heb ik de weken nog niet bij elkaar opgeteld. Natuurlijk heb ik wel een beeld, de weken lagen niet heel ver uit elkaar, dus het is niet heel ingewikkeld.

Eerst even terug naar het begin.

In september ga ik bijhouden wat wij uitgeven aan boodschappen.

We hebben wel het idee dat we onder het gemiddelde van Nederland zitten.
Volgens het Nibud de zijn wij per dag kwijt aan voeding:

IMG_3857.JPG
Bron: www.nibud.nl

Voor ons gezin is dat het volgende
Kind 1-3 jaar: € 1,97
Kind 4-8 jaar: € 2,87
Man 14-65 jaar: € 4,74
Vrouw 14-65 jaar: € 4,31
Totaal: €13,89
Voor september is dat dan 30 dagen dus: €13,89 * 30 = € 416,70

Hoeveel hebben we nu uitgegeven aan boodschappen?
Week 1: € 56,55
Week 2: € 80,65
Week 3: € 85,13
Week 4: € 84,28

Totaal: €306,61
Dit is (vind ik) ruim onder de € 416,70 die het Nibud hanteert voor voeding. En dat is dan alleen voeding. Bij mijn boodschappen zit ook wcpapier, luiers, scheermesjes, lampjes, spullen voor de kat etc, etc. Het enige wat er niet bij zit, is het eten dat we af en toe gehaald hebben. Deze heb ik er even buiten gelaten. Per maand zijn we dus nog wel iets duurder uit. Bezuinigen kan dus ook echt nog wel.
Maar ik denk dat wij het dus wel heel goedkoop redden per maand. En we komen echt niets te kort!

Linda
Door

Linda

op 01 Oct 2014

Fijn dat jullie er zo onder zitten inclusief alle andere boodschappen. Nibud hanteert naast de bedragen per persoon ook een correctie voor een meerpersoonshuishouden. Volgens mij is dat voor een gezin met vier zelfs 40%; omdat je bepaalde kosten maar een keer maakt. Weet niet of je dat meegerekend hebt?

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 01 Oct 2014

Ja volgens mij had ik die meegerekend. In mijn hoofd heb ik nog een tabelletje voor de verschillende gezinssamenstellingen.

Anders boodschappen doen? |
Door

Anders boodschappen doen? |

op 14 Sep 2015

[…] de boodschappen? Geen idee. €250,-? €500,-? Waarschijnlijk ergens er tussen in. Tot vorig jaar september. Het leek me leuk om eens bij te houden hoeveel we uitgaven aan boodschappen. Dit deelde ik dan ook […]

Boodschappen september. Hoeveel gaven wij uit? | Mama's met thee
Door

Boodschappen september. Hoeveel gaven wij uit? | Mama's met thee

op 05 Oct 2015

[…] Een jaar geleden hield ik voor het eerst bij hoeveel we uitgaven aan boodschappen. En ongelooflijk er is dus gewoon al een jaar voorbij met bonnetjes sparen. Inmiddels is het een gewoonte geworden en zijn we elke maand weer nieuwsgierig hoeveel we hebben uitgegeven. Is het bijzonder veel? Of juist bijzonder weinig, of gemiddeld. Echt alle varianten zijn al voorbij gekomen. Vandaag eens kijken wat we dit jaar uitgaven in september en wat we vorig jaar uitgaven in september. […]

Reactie plaatsen