12 oktober 2015 
2 min. leestijd

Boodschappen doen met kinderen, mijn excuses

Boodschappen doen duurt altijd langer met kinderen. Dus bij deze bied ik mijn excuses aan voor de vertraging die anderen oplopen omdat wij in de winkel zijn. Niet omdat mijn kinderen zeuren, krijsend in de paden liggen of zeuren om van alles. Nee ze zijn dol op boodschappen doen. Dus het mag even duren, toch?

Oefenen

AH had het een paar jaar geleden al goed begrepen en ook Fisher Price wist dit al jaren. Kinderen zijn dol op boodschappen doen. De winkel met bijbehorende spullen van de AH en de bekende Fisher Price kassa zijn dan ook niet weg te denken uit de opvoeding, ehh ik bedoel speeltijd van de kinderen.
En hoe handig is dit speelgoed zeker als ze op latere leeftijd nog steeds dol zijn op boodschappen doen.

Vroeger

Wij hadden vroeger geen Fisher Price kassa, maar als ik die zag bij een vriendinnetje wilde ik er altijd wel mee spelen. Maar toch is het met mij wel goed gekomen. Boodschappen doen, en dan dus ook gewoon naar de supermarkt, vond en vind ik ook echt wel leuk om te doen. Ik deed ook graag een vergeten boodschap voor mijn moeder als dat zo uitkwam. Overigens werkte ik later ook nog in diezelfde supermarkt naast mijn studie, wat een heerlijke tijd was dat.

Nu

Mijn kinderen moeten het ook doen zonder de kassa van Fisher Price. Maar ze hebben wel een heel groot deel van de boodschappen van de AH. Niet alle doosjes zijn meer even mooi na al die tijd dat er meer gespeeld wordt. Maar ze zijn ook zo leuk. A wil nog graag samen met haar broertje een supermarkt maken met de spullen en winkeltje spelen. En ook grote nicht A en neef Q doken laatst gelijk de speelkeuken in met de artikelen van AH.

Zelf boodschappen doen

Maar net als mama vinden ze het niet alleen leuk om met de boodschappen te spelen, maar ook om echt boodschappen te doen. A gaat al alleen naar de dichtstbijzijnde supermarkt voor een vergeten boodschap, of laatst voor chocolade pepernoten want daar had ze zo’n trek in. Ja en als ik er dan ook van kan meegenieten zonder ze te halen, dan wil ik wel betalen hoor ?. Ze doet er nog wel wat langer over. Voor het schap wordt er gerekend, nog een keer gerekend en getwijfeld en uiteindelijk dan toch echt besloten wat de beste koop is.

T gaat altijd mee met mama boodschappen doen. Een van de voordelen, of was het nu een nadeel, van thuis bij mama zijn. Maar boodschappen doen vindt hij leuk. Maar dat komt vast door En eigenlijk vindt hij dat hij het ook wel helemaal alleen kan. Net als zijn zus, of zou het gewoon een fase van de peuterpuberteit zijn?

Maar hij kan het ook best wel een beetje zelf hoor. Het juiste brood halen voor mama, als het er niet ligt, dan haalt hij het wel even op, samen met een broodje voor hemzelf. Boodschappen_septemberEn voor betalen draait hij zijn hand ook niet meer om. Mijn excuses voor de mensen met haast achter ons. Wij doen wel even over de boodschappen…..T kassa

Reactie plaatsen