22 januari 2017 
in Tags
3 min. leestijd

Wie is de Mol Tag 2017

Al jaren zit ik (Marijke) in januari aan de buis gekluisterd als dit programma wordt uitgezonden. Yep Wie is de Mol is weer begonnen. En samen met een aantal collegabloggers uit West Nederland hebben we een appgroepje waarin we alles bijhouden. Nou ja, gewoon kletsen over Wie is de Mol dus. Fleur bedacht daarom ook de Wie is de Mol tag. En vandaag een dag na de 3e aflevering is het tijd om deze tag met jullie te delen.

Blijf je thuis voor Wie is de mol?
Ja als het even kan wel. Anders neem ik het op. En dan baal ik als een stekker. Voorheen toen het nog op donderdag werd uitgezonden was het wel eens lastig om te kijken. Een EHBO herhalingsles, of een uitje in het pitoreske Tilburg gooiden nog wel eens roet in het eten. Maar dan werd de uitzending het liefst dezelfde avond nog teruggekeken.

Hoelang kijk je al naar Wie is de mol?
Ik denk al zolang het bestaat. Ik herinner me nog dat het met gewone onbekende mensen was. Angela Groothuizen die het toen al presenteerde. Ik woonde nog thuis, dus dat is heel lang geleden inmiddels. Samen met mijn moeder, zij is ook nog steeds fan.

Wie is de beste Mol allertijden?
Ik kan me Inge Ipenburg nog erg goed herinneren. En dat zij in de lift stond bij een aantal kandidaten die haar op het spoor waren. Maar haar act met doen alsof ze bang was om van iets hoogs naar beneden te klimmen vond ik erg sterk. Nooit dat ik haar had verdacht. En Milouska vond ik ook erg goed. De domme kandidaat die elke keer maar weer een ronde doorkwam. Ook geen moment verdacht.

Wat is de beste mollenactie ooit?
Jeetje dat is een lastige, ik vond er veel heel goed. En meestal allemaal van die momenten die je in de laatste aflevering pas herkend.
Nee ik zou er zo snel niet 1 noemen die er echt bovenuit springt.

Wie is je favoriete presentator?
Angela nog wel een beetje, het was altijd haar programma. Ik moest dan ook wel wennen toen er een ander kwam. Maar inmiddels vind ik Art ook wel erg goed. Het is ook een kwestie van wennnen aan de stijl. En er is er geen een die ik het niet goed vond doen. Ze hadden allemaal iets eigens.

Welke opdracht is je bijgebleven?
Ik denk dat velen hem zullen noemen. De fietstocht van Frédérique Huydts de berg op, haar wilskracht en de aanmoedigingen. Het was een van de mooiste afleveringen. En dan helemaal omdat zij nooit meer bij de ontknopingsuitzending (toen volgens mij in kasteel Keukenhof) aanwezig kon zijn, omdat ze toen als was overleden.

Welk land vond je de mooiste locatie?
Oei ehh tja, welke niet? Alleen al vanwege de mooie plaatjes moet je dit programma echt zien. Alle landen zijn prachtig en ze brengen het vaak ook nog mooi in beeld.

Wat is je favoriete molmoment?
Inmiddels is dat de etherdisicpline van Ellie Lust. Op de EHBO oefenen we ook wel eens met portofoons en dat is best lastig. En dus overigens ook een perfecte plek om te mollen. Ding uit, er lekker doorheen kletsen. Ik denk dat we deze nog wel vele seizoenen zullen terugzien.
wie-is-de-moltag
Hou je een mollenboekje bij of heb je een andere strategie?
Oh ik zou dat best willen een mollenboek bijhouden, maar daar gaat zo veel tijd in zitten, het moet wel leuk blijven. Het lezen van tips via Facebook, twitter en andere internetbronnen is al meer dan lastig genoeg.

Zou je zelf mee willen doen?
Absoluut! Ik zou er alles voor uit mijn handen laten vallen. Geweldige kans lijkt me dat. Maar ook wel te spannend, want afvallen in de eerste aflevering lijkt me niets, en ik ben zwaar fanatiek. Zou denk een vreselijk nare kandidaat worden.

Wie gaat er vanavond naar huis denk je?
Niemand, want ik lever dit op zondag af. Maar dat ontslaat me vast niet van de verplichting een antwoord te geven ;) Ehh even denken, gisteren ging Roos eruit. En dan denk ik dat volgende week Thomas vertrekt.

Wie wint dit jaar Wie is de mol?
Als hij de mol niet is dan wint Diederik. Als hij de mol is, dan wint Jeroen of Sanne.

Wie is de Mol 2017?
Diederik op dit moment, maar ik verdenk ook Sanne.
Spannend of ik er een keer niet naast zal zitten. Het is me tot op heden maar 1x gelukt om het echt goed te hebben vanaf het begin.

Ik geef deze tag graag door aan een van mijn mede wie is de mol fans uit ons appende mamabloggersgroepje Barbara. Ben benieuwd wie jouw mol is.

Kijken jullie Wie is de Mol?

sandravda
Door

sandravda

op 22 Jan 2017

Begin februari begint bij ons in Vlaanderen ook Wie is de Mol? Ik kijk er al naar uit...

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 23 Jan 2017

Was weer een mooie aflevering vorige week. Had het vertrek van Roos echt niet zien aankomen, zij was bij mij een van de verdachten voor de Mol. Ik denk ook nog steeds Diederik, maar op het boek in de bibliotheek stond Miss Mole; zou het dan toch een vrouwelijke mol zijn dit jaar....

Marijke
Door

Marijke

op 23 Jan 2017

Ik dacht zelfs tijdens de uitzending nog wel dat het Roos zou kunnen zijn. Niet dus, keihard eruit. En daarom verdenk ik ook Sanne nog. Wellicht zit ik een keer goed.....

mrsbb75
Door

mrsbb75

op 26 Jan 2017

Thanks, ik ga hem invullen, ik heb er zin :) Ps. Mijn mol is...

Wie is de Mol Tag: 2017, wie is jouw mol? - Mama met een Blog
Door

Wie is de Mol Tag: 2017, wie is jouw mol? - Mama met een Blog

op 04 Feb 2017

[…] is getagd door Marijke van Mamasmetthee voor de Wie is de Mol Tag 2017. Marjolein, mijn vaste gastblogger, jullie hebben vast al wat […]

Reactie plaatsen