03 augustus 2016 
2 min. leestijd

Wat kijkt de peuter nu graag?

Net toen ik dacht, kijkt hij nu nog steeds alle afleveringen van Mickey mouse clubhuis op Netflix veranderde zijn kijkgedrag. Voor mij is dat eindelijk geen “En de oren zeg JA, HOERA!” meer, want Mickey heeft direct echt helemaal afgedaan. En hij kijkt nu een diversiteit aan andere programma’s. Natuurlijk kijk ik af en toe mee over zijn schouder. Want waar kijkt hij nu naar?
Netflix

Bye Bye Mickey!

Na weken, nou eigenlijk maanden lang Mickey Mouse Clubhouse te hebben gekeken. Seizoen 3 en 4 staan online op Netflix. En hij keek ze continue door elkaar (als hij op de IPad of op de telefoon mocht kijken natuurlijk). Was ik bij dat er geen interesse meer was voor de Teletubbies. Ik ben nu net zo blij dat hij geen interesse meer heeft voor Mickey. Hoewel het stukken leuker blijft dan de Teletubbies natuurlijk.

In slaap gevallen bij oma

In slaap gevallen toen hij bij oma even Netflix lag te kijken

Echte voorkeuren heeft T nu niet. Hij kijkt nu vooral veel verschillende dingen. Ik moet zeggen dat vind ik een verademing na steeds dezelfde riedeltjes. Ook al weet ik heel goed dat herhaling fijn, goed en nuttig is voor een peuter. Het mamabrein wil ook wat.

Clifford

Clifford is een grote rode hond. Hij komt altijd voor zijn vrienden op. T vindt het heel gezellig om Clifford te kijken. En ik ben blij dat ik hier nog geen irritante liedjes en melodietjes in heb herkent, want er staat maar 1 seizoen online. Dus wie weet ken ik straks wel wat teksten. Het is wel echt de absolute favoriet van T.
Helaas is Clifford inmiddels niet meer te zien op Netflix, maar eerlijk gezegd heb ik toch niet het idee dat hij het echt mist.

Peppa big

Voor Clifford was het Peppa big. En niet alleen Peppa big in het Nederlands op Netflix, maar op de sporadische momenten dat de wifi te zwak was en Netflix het dus niet deed bij ons, was You Tube zijn grote redding. Peppa big in alle talen. Vooral Spaans vond ik wel erg handig, wie weet spreekt hij dat dan straks ook….

Koala broertjes

De Koala broertjes vindt hij ook leuk om naar te kijken. Heerlijke Australische dieren die met elkaar in een dorp wonen en samen allerlei avonturen beleven in het dorp. Een leuke afwisseling.

Penelope

Ik heb Penelope nooit aangemoedigd. Mij leek het helemaal niets, en ik kijk dus liever ook niet mee. Misschien moet ik het toch een s een kans geven, want T vindt dit koalabeertje ook erg leuk. De onderwerpen die ik op Netflix zie, spreken me weer wel aan. Dus misschien moet ik het toch nog een kans geven.
Inmiddels is dit ook uitgegroeid tot een van zijn favorieten en kan ik ook zeggen dat het mij heel erg meevalt. Ik vind het zelfs wel leuk.

Caillou

Caillou is een jongetje, een kleuter die de wereld verkent met zijn vrienden en familie. Er staan op dit moment 2 seizoenen online, seizoen 4 en 5 op Netflix. Het is de meest recente ontdekking van T. Ik denk dat hij op dit moment goed met dit jongetje kan indentificeren in zijn eigen groei, hij groeit nu immers langzaam naar kleuter toe!

Waar kijkt jouw peuter graag naar?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 03 Aug 2016

Mijn kinderen zijn inmiddels pubers en kijken graag Anime. Een bizar genre tekenfilm dat ik niet zo mag noemen, want dat vinden ze beledigend voor anime...

Marijke
Door

Marijke

op 03 Aug 2016

Haha ik ken het niet, maar ga het nu toch eens opzoeken

tamarcreatief
Door

tamarcreatief

op 03 Aug 2016

Dochter van 4 kijkt graag "speelgoeddokter", kro kindertijd en "mickymouse clubhouse" en ook nijntje is haar favoriet. Zoontje van 1,5 kijkt alles mee wat beweegt op tv. Er is ook een nieuwe serie van netflix "wordparty" dat vinden ze beiden leuk. Teletubbies blijft favoriet van de jongste. Maar ze mogen tijdens het eten komen een uurtje tv kijken en kiezen, daarna gaat de tv uit. En in het weekend ook s ochtends even.

Reactie plaatsen