29 december 2016 
3 min. leestijd

Vuilnisbakken

Ik zoek rust in mijn leven, in mijn ogen en in mijn huis. Ik word de laatste tijd erg onrustig als ik naar mijn aanrecht kijk. Er staan een heleboel spullen op. Spullen die ik mooi vind maar ook spullen die noodzakelijk zijn en geen betere plek hebben gevonden tot nu toe. Als je naar de foto hierboven kijkt zie je het stukje van mijn aanrecht waar het overgaat.

Uienpot

Helemaal achterin staat mijn uienpot. Een mooie gestapelde pot die we ooit in Frankrijk kochten. Deze pot vind ik erg mooi en hij zou het pronkstuk moeten zijn in dat stukje keuken. Maar je kan hem bijna niet zien. Er staan zoveel handige, nodige  en praktische spullen omheen dat je nog net de bovenkant erboven uit ziet piepen. Zonde!

Broodtrommel

Met de broodtrommel ben ik ook blij. Deze verzamelt voor mij een aantal producten die anders los in een kast of op het aanrecht hadden geslingerd. Er zit natuurlijk brood in maar ook een doosje met knackerbrod en ontbijtrepen. De broodtrommel kleurt keurig bij de keuken.

Messenblok

Handig toch een messenblok? Elk mes in elke grootte zo voor het grijpen. Meestal dan want ik pak stelselmatig de verkeerde en moet altijd ff zoeken welke nou het juiste mes is. Het ruimt wel lekker snel op. Uit de vaatwasser zo hop het blok in en klaar.

Kruiden

Naast de zout en de peper staat er een kruidencarousel. Hij is te hoog voor in het kasje en verzameld een hoop vet en viezigheid. Maar hij kan nergens anders heen omdat er geen ruimte is. Dat is in mijn ogen iets waar ik wat mee wil maar niet vandaag.

Snijplankjes

De snijplankje naast de broodtrommel staan zijn erg nuttig. Je pakt ze snel om iets te snijden, bijvoorbeeld wat fruit voor school of een boterhammetje. Ze gaan makkelijk in de vaatwasser en nemen niet veel ruimte in. Ze staan nog steeds op het aanrecht omdat we bang zijn dat ze minder snel gepakt worden als we ze in een kastje zetten. Voorheen werd er daardoor op het aanrecht zelf gesneden en met een gelamineerd aanrecht is dat niet zo prettig, lees het geeft erge lelijke plekken.

Twee vuilnisbakken

Wij doen zoveel mogelijk aan afvalscheiding. Papier, glas, gft en plastic verzamelen apart. Voor het glas en papier heb ik een grote dichte kist in de tuin staan met klapkratjes erin. Het papier en glas gaat er vrij direct naar toe. Aangezien beide dingen nauwelijks stinken is dat geen probleem.

Plastic verzamelen we ook. Maar als je het weg wil brengen waait het steeds uit de kratjes. Om die reden werd het in een plastic tas verzameld die in de trapkast hing. Helaas ging het vaak stinken door de vleesresten etc die op het plastic achterbleven. De plastic tassen waren eigenlijk te groot. We gingen over op een kleinere verzamel manier namelijk het grote vuilnisbakje dat op het aanrecht staat. De groentenzakjes van de supermarkt gaan erin. En als het zakje vol is dat knopen we het dicht en kan het ook naar de inzamelplaats in de tuin.

Als laatste staat er nog een tafelvuilnisbakje voor het groenafval. We hebben een gft-container die de gemeente komt legen. Hier wordt het kleine bakje dagelijks, soms wel twee keer daags, in geleegd.

Druk

Maar goed, het is dus wat druk op het aanrecht. Maar ik denk een deel ervan opgelost te hebben. We hebben een nieuwe vuilnisbak gekocht. Deze kost ons wel wat kastruimte want hij is inbouw maar hij haalt beide vuilnisbakken van het aanrecht af.

Rust en in de kast

Als je naar de foto kijkt zie je wat ik heb gedaan. Ik heb een vuilnisbak die in mijn kast is geplaatst met hier in plastic en groenafval. Twee grote objecten zijn nu dus al van mijn aanrecht af. Ik vind het al een stuk rustiger ogen.

vuinisbak

Heb jij een opgeruimd aanrecht of heb je net als ik moeite met alle objecten die er terecht zijn gekomen?

Bianca
Door

Bianca

op 29 Dec 2016

Handig! Ik ben nu ook plastic aan het scheiden (na papier en glas), en wil ook een andere/losse vuilnisbak hiervoor. Ik zou je kruiden in je kruidenla (vooraan) doen en je messen in de keukenla. Scheelt weer ruimte en het blijft schoner.

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Dec 2016

De messen zijn helaas te groot voor in de la, dan kan de lade niet meer dicht. Dus ik moet of mijn man overtuigen dat we zulke messen echt niet nodig hebben of het blok voorlopig accepteren.

Mathilde Maijer
Door

Mathilde Maijer

op 29 Dec 2016

Dat scheelt inderdaad. Maar ik dacht dat je de kruiden in een la zou doen? Ik proberen voor alles een andere plek te vinden, desnoods ergens anders op het aanrecht, behalve de uientoren, want die is prachtig maar staat niet mooi naast de broodtrommel. Ik houd van een opgeruimd aanrecht met alleen de koffiemolen en waterkoker. Maar meestal staat er afwas, want ik heb geen afwasmachine.

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Dec 2016

Ja de kruiden zitten in de la. Om de een of andere reden heb ik de plaatsing van deze twee blogs om gegooid. Iets met schuiven omdat er wat anders tussen moest. De kruiden zitten inmiddels allemaal keurig in de la. Mijn aanrecht wordt steeds leger. Volgende stap wordt de uienpot in zijn eentje plaatsen en de brooddoos een andere plek geven waarschijnlijk.

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 30 Dec 2016

Ik heb er zo min mogelijk op staan. Dus alleen een koffiezetapparaat een snelkoker en een broodrooster.

Hanneke
Door

Hanneke

op 31 Dec 2016

Een broodrooster gebruiken wij dan weer miet zo vaak. Die heeft een plekje in de kast. Grappig dat bij iedereen dat toch anders is.

Reactie plaatsen