05 mei 2016 
1 min. leestijd

Tvcarrière 

Ik ben bang dat ik de tv carrière van mijn kinderen nu al verpest heb. Tot deze conclusie ben ik van de week gekomen toen ik naar het programma “Het is hier geen hotel” zat te kijken.

Gelokt door de reclames besloot ik te kijken naar het programma. Aflevering 1 had ik al gemist dus ik ben bij aflevering 2 begonnen. En mijn mond viel open van verbazing.

De een na de andere vraag rolde mijn hoofd binnen.

Is dit echt? Nee dat kan toch niet echt zijn!
Waarom hebben die ouders niet ingegrepen? Die mensen zijn volwassen! Hoe kan het dat ze nog nooit een boodschap hebben gedaan? Niet weten hoe je een recept moet lezen?
Zijn er echt mensen die op zoek gaan in de winkel naar twee eetlepels olie ipv naar een fles?
Hoe is het mogelijk dat je op je twintigste nog nooit je bed hebt opgemaakt?
En zo ging het bij mij maar door in mijn hoofd.

Bij ons thuis

Mijn zoon van 9 maakt zijn eigen bed op. Ik help hem enkel met het dekbed. A van 11 doet dat ook zelf.
Mijn kinderen koken regelmatig, begrippen als mespuntjes zijn geen probleem (ook niet als het afgekort in het recept staat). Ze weten hoe een blikje open gemaakt moet worden (met een blikopener en niet met een koksmes dus).
Oke een toilet schoonmaken laat ik ze niet doen, iets wat de kandidaten van het programma ook moesten doen. Maar verder hebben ze hier gewoon hun eigen taken.

het is hier geen hotel

De vaste taken

Zoon Q brengt plastic, oud papier en glas naar het brengparkje. Haalt de lege vuilnisbakken binnen en doet een deel van het tafel dekken.
Dochter A dekt ook de tafel en laat de hond uit. Soms doet zij een boodschapje, als ik wat vergeten ben, en ze helpt met koken. Ook ruimt ze zelf de schone was op in haar kast.

Van beide kinderen wordt verwacht dat ze hun eigen kamer netjes houden, eens in de zoveel tijd er ook afstoffen en hun bed verschonen.
De huiskamer dienen ze ook zelf netjes te houden. Eigen rommel opruimen, eigen vaat naar de vaatwasser brengen.
Wij vinden dat dus niet meer dan normaal. We wonen hier samen en onderhouden het samen.

Het is hier geen hotel

Maar ik dwaal af. Ik kwam tijdens het kijken van dit programma dus tot de conclusie dat mijn kinderen nu al niet meer geschikt zijn om aan een dergelijk programma mee te doen. Helaas zijn ze al te zelfstandig!

Heb jij het programma al eens gezien? En wat vond je ervan?

Renate Elshout - Cillekens
Door

Renate Elshout - Cillekens

op 05 May 2016

Ik volg het programma ook. Ik vind het hilarisch! Vooral om Robin kan ik erg lachen met zijn botox. De eerste 2 afleveringen stond ik ook wel verbaasd te kijken dat ze echt uit een kokosnoot lijken te komen, maar nu zijn ze al wat verder en zie je echt goede veranderingen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 05 May 2016

Dat is inderdaad waar. Ze doen hun best om echt te veranderen.

Marguerita
Door

Marguerita

op 05 May 2016

Nooit gezien maar het klinkt hilarisch!

Reactie plaatsen