10 maart 2020 
in Boeken
1 min. leestijd

Vintage verliefd

Elke keer neem ik uit de bibliotheek wel een lekker weglees verhaal mee.  Naast de boeken met waargebeurde verhalen of het fantast genre. Die laatste blijven favoriet, maar lees ik vooral op de telefoon. Het zijn dikke boeken over het algemeen en als ebook lezen ze ook wel lekker eigenlijk. Maar goed ik dwaal al al. Soms neem je een boek mee uit de bibliotheek die blijgt hangen. En die ik dus echt net even leuker vind dan het zoveelste liefdesverhaal. En dat in deze categorie valt ook Vintage Verliefd.

Vintage Verliefd

Vintage Verliefd_Petra DrenthIn Vintage Verliefd, geniale titel overigens, maken we kennis met Nikki. Haar relatie met Raymond is net over. Hij heeft haar aan de kant gezet voor de zwartharige Tatjana. Aangezien Raymond eigenlijk alles regelde voor Nikki en zij een luxueus leventje kon leiden, moet ze beginnen met niets. Geen huis, geen baan, geen geld, en ook nog geen idee wat ze zelf allemaal kan.
Het enige dat ze meekrijgt van Raymond, is haar enorme voorraad Vintage kleding, haar hondje Pixie en de 2 siamese katten Ping en Pong die eigenlijk van Raymond zijn en waar zij een bloedhekel aan heeft. En de katten aan haar.

Gelukkig vindt ze een huurhuisje en krijgt ze een baan in de new age winkel White Magic van haar tante Jacques. Stiekem vindt Nikki dat baantje maar niets. Het is zo heksachtig, daar wil ze eigenlijk niets mee te maken hebben.

Ondertussen komen Raymond en Tatjana tegenover haar wonen, maakt Nikki kenneis met de woest aantrekkelijke Daniel en ziet ook een vriend van Raymond, Sander het wel zitten om zijn leven met Nikki te delen. Samen met haar buurvrouw Sabina start ze een webshop in Vintage kleding. En ze krijgt zelfs haar zus Bo zover dat ze voor haar mag shoppen. Het leven lacht haar eigenlijk wel weer toe.
Wat Nikki niemand vertelt is dat ze ook angsten heeft die langzaam haar nachten beheersen en haar uitputten. Waar komen deze vandaan? Of is hier hekserij in het spel?

Wat vond ik van het boek

Ik werd zeer gegrepen door dit boek. De verassende mix met wat Wicca en een spannend plot, maken het net even wat meer dan alleen het zoveelste liefdesverhaal. Daarnaast leest het wel gewoon heel lekker weg. Heerlijke zomers scenes, vind ik met dit gure herfstige weer in de winter al helemaal geen straf. Het boek was dan ook eigenlijk sneller uit dan me lief was. En ik bleef er dan ook wat teleurgesteld naar kijken. Waarom waren er niet nog meer bladzijden? Nou dan is het volgens mij een goed boek.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: Vintage Verliefd,
Auteur: Petra Drenth,
Uitgeverij: Uniekboek, Het Spectrum BV,
Prijs: € 18,95,
Aantal pagina’s: 335,
ISBN 978 90 475 1009 3

Reactie plaatsen