10 mei 2015 
2 min. leestijd

Van kast gewisseld

De zomer komt er weer aan en dus zijn de kledingkasten van de kinderen weer eens uitgemest. Winterkleren eruit en zomerkleren erin. Omdat het zo koud was, heb ik dat echt recent pas gedaan.
Dat betekent hier in huis ook altijd gelijk een berg kleding passen.
De winterkleding past allemaal nog en verdwijnt in een doos of zak achter het schot op zolder. De zomerkleding komt uit die doos of zak en moet dus wel gepast worden. Want misschien (natuurlijk) zijn ze gegroeid in ruim een half jaar tijd.

Van winter naar zomer

Het is een klus waar de kinderen niet altijd even blij van worden. Voor T leg ik de kleren altijd op een goed passende broek of shirt en kijk ik goed naar de maat die in de kleding staat.
Hij heeft alleen met zijn bijna 90 cm ook echt nog kleding maat 74 aan. Sommige kleding valt namelijk echt anders dan de maat die erin staat. Dus het is altijd even puzzelen.

A moet wel altijd even alles passen. Grote stapels kleding liggen er dan op de vloer van haar kamer. Past, past niet en ook nog een stapel met twijfel. Zij wil het dan vaak nog houden terwijl ik het te klein vind, of er zitten misschien wel vlekken in…..
De stapel twijfel probeer ik daarna voorzichtig richting de stapel te klein te schuiven, met een compromis over 1 of 2 items, je begrijpt dat deze stapel het meeste tijd kost.

De voorraad

Daarna komt de volgende stapel aan de beurt. Achter het schot staan namelijk vaak nog wel een paar dozen of tassen. Met kleding in grotere maten. Voor beide kinderen ben ik in de gelukkige omstandigheid dat mijn beste vriendin en mijn zus nog wel eens wat weg kunnen doen. Kleding die nog meer dan goed is en waar hun kinderen niet meer in passen. Ook van diverse lieve buren hebben we wel leuke dingen mogen ontvangen.Terugblik_14_dinsdag
A is altijd helemaal blij als haar nicht dezelfde sessie achter de rug heeft. Want de kleding van nicht A is namelijk zo leuk. Dus dan is het uitzoeken wat zij straks kan aantrekken.
Dus bij de wisseling van het seizoen komt ook die voorraad achter het schot vandaan en het is net winkelen, allemaal leuke kleding. En balen als iets toch echt nog te groot is.

Voor T hetzelfde, alleen vindt hij het allemaal wel prima wat er in de kast komt. Hij heeft nog geen specifieke voorkeur.

Aanvullen

Voor beide kinderen hoeft er dus voor de zomer bijna niet geshopt te worden. Voor he budget is dat prima, maar voor mama, die wel van winkelen houdt, soms toch wel een beetje jammer. Onderbroeken, rompers, sokken en leggings zijn bijna de enige dingen die aangevuld moeten worden. En dat zijn niet de leukste dingen om te shoppen.

Dank je wel

Bij deze dus een extra online dank je wel voor alle leuke kleding die onze kinderen mochten ontvangen. En waar wij op onze beurt, ook anderen weer gelukkig mee maken. Veel kleding is namelijk zo goed, dat het makkelijk door 2 of 3 kinderen gedragen kan worden.

Koop jij altijd alles nieuw? Of maak je ook gebruik van 2e handskleding?

mynameisblonde
Door

mynameisblonde

op 10 May 2015

Ik heb vorige week zomer- en winterschoenen van plaats gewisseld. En in de kasten van mama en zus gekeken en we hebben heel wat geruild. Alles opgeruimd, ieder wat nieuws en iedereen dus blij. :-)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 12 May 2015

O heerlijk om in elkaars kasten te kunnen duiken. Dat heb ik nu toch een stuk minder...

Reactie plaatsen