18 oktober 2017 
in DIY
2 min. leestijd

To do list herfst

Ja het is alweer herfst. Wat ga jij doen deze herfst?

Op Pinterest vonden wij allemaal leuke lijstjes van dingen die je gedaan moet hebben deze herfst. Nu hebben wij niet echt een gevoel bij een bucketlist, maar de to do list is een ander verhaal. Dus geen bucketlist, maar een to do list voor de herfst.

Geen bucketlist

Oke wij houden dus geen bucketlist bij. Waarom? Om bij te houden welke dingen we al gedaan hebben? Nou daar hebben we onze herinneringen wel voor. Omdat iedereen het doet? Nou dan hoeft het al helemaal niet zo van ons. En daarbij wat moet er op staan? Parachute springen? Bungeejumpen? Nee zo extreem hoeft het niet. Ik denk dat ik er dan op zou zetten dat ik graag een herfstwandeling maak in het bos. Of appels wil gaan plukken, of een zonsondergang op het strand zien. Maar dan kan ik die dingen al afstrepen. En als ze dan afgestreept zijn? Been there done that? Ik hoop het niet, want van deze dingen kan ik echt vaker dan 1x van genieten.
Natuurlijk heb ik ook grotere dromen. Zo zou ik mijn kinderen graag nog veel meer van de wereld laten zien. Maar omdat nu allemaal op een bucket list te zetten. Dat hoeft dus niet zo nodig van mij.
Maar ik ben wel dol op het maken van to do lijstjes. Heerlijk om ze te maken, voor het overzicht, alleen ben ik slecht in afstrepen. Niet dat ik de dingen niet doe, maar de lijst wordt dan direct zo lelijk hè. Ja, sorry…. mijn gekke trek.

Herfst to do list

Wel leuk om te maken vond ik een Herfst to do list. Wat er dan allemaal op staat? Zo’n herfst to do list? Nou genoeg. Echt inspiratie om er op uit te trekken deze herfst of om thuis te genieten van dit nieuwe seizoen.

En ik gok dat jij er net als wij direct al een paar kunt afstrepen. Ehh afvinken dus, want strepen maakt deze mooie lijst dus ook lelijk.
Maar kastanjes hebben we al gezocht en gevonden. Ook de hazelnoten vielen in september al uit de bomen. Ook bladeren gooien, appels plukken, pompoen eten, en het knutselen kunnen wij al afstrepen. Net als bij de Open haard zitten. Helaas is het weer niet zo mooi namelijk als we hadden gewild, Zeker niet als we het vergelijken met vorig jaar.

Herfst to do list

Onze lijst kun je natuurlijk ook downloaden. Klik op het plaatje en sla hem op. Maar voor de volledigheid ook hieronder nog even de volledige lijst.

 • Bladeren gooien
 • Hazelnoten en walnoten zoeken
 • Iets bakken/koken met de zelf gevonden noten of appel
 • Kastanjes zoeken
 • Knutselen met kastanjes
 • Naar het bos
 • Paddestoelen zoeken en bekijken met spiegeltje
 • Gekleurde bladeren zoeken
 • Knutselen met bladeren
 • Herfstthee drinken
 • Pepernoten eten
 • Stoofperen eten
 • Pompoenlantaarn maken
 • Pompoen eten
 • Zeiknat regenen
 • Springen in de plassen
 • Appels plukken
 • Open haard weer aan
 • Geurkaars met herfstgeur (kaneel) aan
 • Uitwaaien tijdens een storm op het strand
 • Nagels lakken met herfstkleuren
 • Wat mag er van jou niet ontbreken in de herfst?

  Reactie plaatsen