Priveleven
Marijke Mulder- de Leur
Priveleven
11/16/2018
2 min
0

Terugblik #1846

11/16/2018
2 min
0

Stuiter, stuiter, stuiter. Deze week zijn we begonnen aan het feestdagen seizoen. En dat levert hier voornamelijk bij de jongste een hoop gestuiter op. Stress en verwachting van wat er komen zal. Ik neem je mee door deze drukke week.

Vrijdag begonnen we rustig, gewoon school en zwemles. Maar ’s avonds hadden we ons eerste feest. De zussen van R zijn op 11/11 jarig en we gingen met elkaar uit eten. Altijd erg gezellig. We raceten daarna weer snel terug naar huis, want A werd nog op school verwacht. Daar was het feest al in volle gang, maar kon ze toch nog de helft meemaken van het door haar georganiseerde glitter- en griezelfeest. Ze vond het jammer dat het maar heel kort was, maar dat is zo met het sluiten van een compromis.

Zaterdag gingen de kinderen bij oma slapen, wij hadden een avondje tennis voor het goede doel. Was een gezellige avond, en de spierpijn viel ook erg mee een dag later. Ik tennis zo weinig dat ik wel meer had verwacht.

Bij het ophalen van de kinderen werd ik weer eens door ze verrast. T heeft er inmiddels een gewoonte van gemaakt om als hij met oma boodschappen gaat doen iets van bloemen of een plant voor mama uitzoeken. De afgelopen jaren heeft hij al heel wat meegenomen. Want oma kan geen nee zeggen, vermoed ik, tegen zo’n lief verzoek. Deze keer was zijn oog gevallen op een prachtige herfstkrans, die nu dus naast de voordeur hangt. Elke dag kijkt hij vol trots omhoog naar zijn krans.Terugblik_1846

A kon niet achterblijven natuurlijk en zocht een klein bosje rozen uit. Die staan ook prachtig in huis. Ze zijn heel mooi open gegaan en hebben echt een prachtige kleur. Op deze foto vangen ze ook nog het zonlicht dat we deze week weer vol op hadden.Terugblik_1846

’s Avonds gingen we precies tussen de buien door naar buiten. Sint Maarten lopen. Terugblik_1846A ging samen met een vriendinnetje toch nog mee. Vorig jaar dacht ik dat ze dit jaar niet meer zou gaan lopen, maar gelukkig wilde ze nog wel.Terugblik_1846
Het aantal kinderen in de straat dat nog ging lopen, viel erg tegen. En de deur werd ook regelmatig open gedaan door kinderen jonger dan A. Toch jammer zij niet meer gingen lopen.Ik vind dit een feest voor de hele basisschoolleeftijd.Terugblik_1846

Na de buit te hebben geïnspecteerd en opgeruimd te hebben, stond de volgende dag het volgende feest al weer voor de deur.
Fijn voor mama, we hebben nieuwe afleveringen van het Sinterklaasjournaal. Superspannend, want zou Sinterklaas wel op tijd in Nederland zijn. En kan hij wel aanleggen in Zaandam, het water staat zo laag. Van de doodskist heeft T weinig meegekregen, dat valt kleintjes helemaal niet op. Wel overigens dat er weer een nieuwe hoofdpiet is. Mag ik zeggen dat ik Eric van Muiswinkel nog steeds mis als Hoofdpiet…..

Zo hebben wij de week vooral veel nieuwe herhalingen van het Sinterklaasjournaal gekeken. Wel een fijne afwisseling, aangezien ik de jaren 2016 en 2017 bijna uit mijn hoofd ken.

Hoe was jullie week?

Reacties
Categorieën