05 april 2015 
2 min. leestijd

Tenniskids worldtour

Ondanks dat het vandaag Pasen is en de reguliere voorjaarscompetitie verplaatst is naar tweede paasdag wordt er vandaag fanatiek getennist. Het is dit weekend namelijk tijd voor de worldtour!

Tenniskids

Eerst even een korte uitleg over de Tenniskids. De KNLTB heeft voor de tennissende kinderen training op leeftijd ingericht. De jongste kinderen spelen in rood, dan oranje en via groen naar geel.Tenniskids

Bij geel spelen ze op een volledig veld met normale ballen, terwijl bij rood de kinderen op een miniveldje spelen met rode ballen. De rode ballen zijn groter en veel zachter dan een gewone tennisbal. Hierdoor kunnen de kinderen veel beter met de bal overweg. Hierdoor hebben ze veel meer plezier in de sport omdat deze goed is aangepast aan de kinderen. Voor een volledige uitleg, kijk op de site van de KNLTB.

A speelt nu nog in rood. Hier wordt ze inmiddels een van de oudsten en tijdens de les oefenen ze dan ook al op een groter veld met de oranje ballen. Ze vindt dit nog wel erg lastig.

Worldtour

De worldtour is de competitie voor de jongste Tenniskids. Voor rode en oranje Tenniskids is er een speciaal programma ingericht waarbij de kinderen 1x per maand, op de eerste zondag van de maand wedstrijdjes spelen.Tenniskids_worldtour

Net als bij de reguliere competitie worden er teams samengesteld en ingedeeld in poules. Een paar verenigingen bij elkaar in een poule en elke maand speel je bij een andere vereniging.

Leuk voor de kinderen om ook ergens anders dan op de eigen club te spelen, en andere Tenniskids te ontmoeten.

Ook de regels zijn aangepast. Het spelplezier staat voorop en winnen of verliezen is minder belangrijk. Bij de rode teams, wordt ook alleen maar geregistreerd wie er aanwezig is. Kun je een keer niet op zondag? Geen probleem. Wel jammer natuurlijk, want hier begint het afzeggedrag zich al te ontwikkelen natuurlijk.

Eenmaal op de baan spelen de kinderen kleine wedstrijdjes. Wie het eerst 7 punten heeft wint. Daarna wordt er meestal snel doorgewisseld. De kinderen zijn dus veel aan het spelen en zitten weinig aan de kant. Spelen tegen bijna iedereen, jongens en meisjes door elkaar. Ze winnen een paar partijen en verliezen er een paar, ondanks dat het niet meetelt en niet belangrijk is, zit willen winnen er toch echt wel in.

Aan het einde krijgen alle kinderen een sticker voor in hun stickerboekje. Daar zijn ze altijd heel blij mee.

Eerste paasdag

Vandaag staat er dus weer een worldtour op het programma. Het is vroeg voor een zondag, (8:45 aanwezig) maar het is genieten als je de kinderen ziet tennissen. Om 11 uur is het al weer afgelopen, beginnen wij lekker aan de paasbrunch, en de rest van de zondag nog lekker voor je.

Wat doe jij vandaag op eerste paasdag?

Terugblik week #23 | MMopvrijdag
Door

Terugblik week #23 | MMopvrijdag

op 12 Jun 2015

[…] was een dagje tennisbaan. A mocht in de ochtend tennissen voor de Worldtour. En manlief speelde en finale bij een van de leukste toernooien in onze omgeving. Helaas (voor hem) […]

Reactie plaatsen