21 februari 2018 
4 min. leestijd

Gezinsuitbreiding

Een 8 weken oude puppy, maar dan gelukkig met een uitknop. Dat beest kan dus echt janken. En ik geloof niet dat ik het een leuk geluid vind. Gelukkig T ook niet, dus dan werkt het signaal dat er iets anders moet gebeuren wel. Behalve als T dus druk op zoek is naar de bal, en Teksta vindt dat hij te weinig aandacht krijgt. Onze gezinsuitbreiding, een robothond!

Klein cadeau

A kreeg vorige week een klein dingetje. Een praktisch iets. Onze lieve T wilde eigenlijk hetzelfde wel hebben, maar het was bij hem niet nodig. Papa beloofde hem daarom, dat hij dan deze keer iets kleins mocht uitzoeken bij de speelgoedwinkel. Nu is de definitie van iets kleins, natuurlijk best rekbaar, maar T kon bij de kleine dingen niets vinden. Huilend de winkel uit dus. Even later meldt hij dat hij het weet. Dus wij weer terug naar de speelgoedwinkel. Bleek hij toch wel weer een groot cadeau voor ogen te hebben. En eigenlijk iets, waarvan wij vinden dat hij er te groot voor wordt, dus waarschijnlijk niet meer mee zal spelen.
Je snapt, weer tranen. Want hij wil toch echt iets hebben.

Note to self: Ga nooit met je kind naar de speelgoedwinkel als hij iets mag uitzoeken. Doe het een keer spontaan. Veel minder stress, en dan zijn ze vaak nog blijer ook.

Bijna jarig

Nu is meneer natuurlijk ook bijna jarig. En eigenlijk weten we dit jaar niet zo goed wat we hem cadeau moeten geven. Speelgoed heeft hij meer dan genoeg. En hij weet zelf ook niet echt iets. Vlak voor 5 december had hij wel al vaker gekeken bij de robots. Die trokken toen al steeds zijn aandacht. Wellicht toch een goed idee om daar dan nog even te kijken. En helaas hij viel hier niet voor een klein robotje. Maar voor een grote. Nou ja, echt groot is hij niet, maar wel aan de prijzige kant voor een klein cadeau zullen we maar zeggen. Maar omdat hij hier wel echt blij van werd, heeft hij dan gelijk een verjaardagscadeau op zak.

Teksta robotpuppy

En zo zijn wij, nou ja, hij de trotse bezitter van onze nieuwste gezinslid. Teksta, de robotpuppy.Teksta Robothond
En Teksta is geprogrammeerd als een 8 weken oude puppy, maar dan gelukkig met een uitknop. Dat beest kan dus echt janken. En ik geloof niet dat ik het een leuk geluid vind. Gelukkig T ook niet, dus dan werkt het signaal dat er iets anders moet gebeuren wel. Behalve als T dus druk op zoek is naar de bal, en Teksta vindt dat hij te weinig aandacht krijgt.

Wat kan Teksta allemaal?

Teksta kan heel veel, lopen, blaffen en janken dus. Maar daarnaast reageert Teksta ook op handgebaren en stemherkenning. En zijn beste truc is de salto. Overigens schrik je hiervan de eerste 100x je helemaal kapot….. check het filmpje iets meer naar beneden maar…
Teksta wordt geleverd met een bot, om hem virtueel eten te geven. Teksta RobothondHet bot geeft ook licht. Dus je kan naast de geluiden ook aan het bot zien dat Teksta aan het eten is. En zijn lievelingsspeelgoed, een bal is ook meegeleverd.
Die bal valt overigens wel een beetje tegen. Echt spelen kan hij niet.Teksta Robothond

 

 

Niet meegeleverd zijn de batterijen. Sla gelijk maar een lading AA batterijen in, want hier waren de eerste batterijen er al na een dag doorheen. Nu waren dat wellicht niet die van het bekende eeuwig durende doorgaande merk, maar het was wel heel snel. En toen hadden we nog lang niet alle functies van Teksta ontdekt.

Teksta reageert op handgebaren en kan daarmee een salto maken, hij kan dansen op muziek, eten, spelen, en ook heeft Teksta stemherkenning waarmee je hem commando’s kan geven. Ook kun je een app op je tablet of telefoon zetten om Teksta te besturen.

Zelf ontdekken

De eerste dagen hebben we T Teksta zelf laten ontdekken. Na te hebben geholpen met aanzetten, en te hebben verteld hoe hij moet eten, en hoe je kan spelen, hebben we hem zelf laten spelen. Hij loopt echt met het dier te slepen alsof het een echte puppy is. De salto had hij snel onder de knie. En hij wil ook graag met hem praten. Dus de volgende stap is de spraakherkenning. Alleen moest hij daar van mij nog even mee wachten. Het leek mij handig als we dat even samen op een rustig moment gaan proberen. Mijn ervaring met spraakherkenning is dat die vaak niet in 1x lukt en je echt wel moet zoeken naar de juiste toon.
T is vooral helemaal blij elke keer als hij Teksta een salto laat maken. Kijk maar naar het filmpje.

De app en de andere functies

Op een rustige middag, toen A ook heerlijk even niet thuis was, konden T en ik dus mooi samen even oefenen met Teksta en de spraakherkenning. En het viel mij 100% mee. Als je weet op welke knop je moet drukken, die links tussen de oren voor de kijkers thuis, en de juiste commando’s uit spreekt lukte het mij gelijk om Teksta te laten zitten.
T niet, want hij weigert de hond Teksta te noemen. Zijn naam is Robothond en daarmee uit. Ja met het commando “Teksta zit” heb ik wel het gewenste resultaat maar hij bereikt niets. Daarbij is zijn stem ook wel een beetje te zacht.
Waarom dat niet is, als hij ruzie maakt met zijn zus, ik heb werkelijk geen idee!

Ook A lukte het later niet om de hond te laten zitten. Ook zij was erg lief. Dus brulde ik “Teksta zit” vanaf de bank en bewees direct dat dit prima vanaf een redelijke afstand te doen was.

Daarnaast hebben we ook de app uitgeprobeerd. Eten geven vanaf de app is nu helemaal favoriet, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Natuurlijk kreeg ik de kans niet om dit uitgebreid uit te zoeken. Teksta is ’s avonds niet beschikbaar. Dan staat hij bij T op zijn kamer en overdag vindt hij het nog prima met de mogelijkheden die Teksta hem nu bieden. Maar er is volgens mij nog veel meer mogelijk met de app. Dus voorlopig zijn we nog niet uitgespeeld.Teksta Robothond

Te koop

Wij kochten de hond dus spontaan bij de plaatselijke speelgoedwinkel. Maar je kunt hem ook kopen bij bol.com. Daar kost hij € 62,-.
Hier kun je ook alle technische specificaties nalezen.

Hebben jullie al een robot in huis?

Reactie plaatsen