21 december 2018 
2 min. leestijd

Relaxed kerstdiner

Voor A de laatste keer en voor T pas de tweede keer. Dus wij zaten deze week ook vol op in de kerstdinerstress. Wat moet er gemaakt worden? En hoe redden we dat weer met de tijd dit jaar. Er moet namelijk ook nog gewoon gesport worden.

Kerstdinerstress

Kerstdinerstress was de afgelopen dagen dan ook weer een hot item op social media en diverse blogs. Gelukkig moet ik zeggen dat wij er elk jaar redelijk makkelijk doorheen rollen. De minipizza hapjes zijn namelijk favoriet bij T, en A koos dit jaar voor gevulde eieren, en dat is ook een hapje dat makkelijk te maken is.
Mini pizza’s zijn overigens niet alleen bij ons favoriet. Bij zowel Kimberly als Merel las ik dat dit echt een goede keuze is.
Maar de kinderen wisten mij dit jaar nog veel meer te verrassen.

Gevulde eieren

A had dus bedacht dat er gevulde eieren moesten komen. Ze vindt dit zelf erg lekker en weer eens wat anders nadat ze vorige jaar spinazietaart, pizza, komkommer en worstenbroodjes al de revu had laten passeren. Nu had ze zelf geen idee hoe ze deze moest maken. En eerlijk gezegd was ik ook wel weer even benieuwd naar een goede vulling. Dus een beetje speuren op internet en het was nog makkelijker dan gedacht. Voor haar dan hè.
Ik heb haar alleen hoeven helpen met het afgieten van een grote pan vol eieren. Kokend water en een zware pan, is niet echt een combinatie waar ik haar al graag op loslaat.
En het eerste eitje heb ik even voorgedaan, zowel het snijden als het vullen. Daarna heeft ze het helemaal zelf gemaakt.Kerstdiner

Mini pizza

T wilde ondertussen ook al aan de slag met zijn mini pizza’s. Helaas voor hem is de keuken niet groot genoeg en moest hij echt wachten tot zijn zus klaar was. KerstdinerDaarna ging hij op de kant en klare plaat pizza deeg los met een uitsteker. Een koekjesvorm in de vorm van een kerstboom. Klein, maar voor een kleuterhapje echt groot genoeg.
Zo’n 25 mini kerstboompizza’s later, hielp ik hem met het openen van het potje tomatensaus en heeft hij alle kerstboompjes van een laagje saus voorzien. En daarna van een laagje geraspte kaas. Hoefde ik alleen maar te helpen met de pizza’s in de oven te doen en weer uit de oven te halen.
Ook hij heeft het dus eigenlijk helemaal zelf gedaan.Kerstdiner

Stressvrij

Mede doordat ze na elkaar konden werken, A moest sporten, en het ene gerecht koud en het andere warm geserveerd moest worden. En ik dus ook steeds maar 1 kind hoefde te helpen, was het een stressvrij kerstdiner dit jaar. Alles op tijd klaar en zonder stress de deur uit.

Wat maakten jullie voor het kerstdiner dit jaar?

Reactie plaatsen