23 januari 2018 
in School
1 min. leestijd

Proeflesje Dalton Onderwijs

Wat vond ik het vorig jaar spannend toen A de allereerste keer naar de middelbare school ging voor een proefles. Samen met een stel vriendinnen nam zij moedig deze eerste sprong in het diepe en het was zo leuk! Nu staat nummer twee op het punt om dezelfde sprong te wagen. Ook hij heeft grote interesse in het Dalton onderwijs en dus gaat ook hij naar de proeflesjes middag. Maar hij is een heel ander kind dan zijn zus……

Inschrijving

Voor de kerstvakantie heb ik hem al ingeschreven voor de proeflesmiddag op de Daltonschool. Zijn eerste keuze als het gaat om middelbare scholen hier in de omgeving. En net na de vakantie kreeg ik een keurige bevestiging van inschrijving.
Alhoewel Q heel stoer roept dat hij naar die school wil, ook als zijn beste vriend een andere keuze maakt, is het toch wel heel spannend. Maar gelukkig heeft zijn beste vriend ook ingeschreven en ze kunnen dus gezellig samen er naar toe.

App contact

Samen met de moeder van T, Q zijn beste vriend, hebben wij al even app contact gehad over deze stap. Onzer beide mannen kunnen heel onzeker zijn dus wij gaan er niet zomaar vanuit dat ze alles hetzelfde doen als mijn zelfverzekerde dochter.
Ik zou de mannen met de fiets er heen kunnen begeleiden als ze dat willen maar dat doen wij natuurlijk alleen in overleg met de jongens zelf. Je weet tenslotte nooit of ze ineens een grote piek met stoerheid hebben.

proeflessen middelbare school

Overleg met de jongens

Een kort overleg met de jongens leerde ons dat ze heel stoer zijn. Als ze samen zijn kunnen ze de hele wereld aan en er hoeft echt geen moeder mee! Natuurlijk wisten ze de weg wel.
En alle mogelijke problemen werden door de jongens luchtig weg gewuifd.
Heerlijk hoor als ze zo een zelfverzekerdheid aan elkaar ontlenen.
Wel werd er nog even de hoop uitgesproken dat ze gedurende de lesjes ook bij elkaar zouden zitten. Tja daar heb ik als moeder geen invloed op. Gelukkig wist dochterlief nog dat ze een systeem gebruiken van kleuren. Dus als ze meteen regelen dat ze dezelfde kleur hebben dan komt alles goed.

Woensdagmiddag

En toen was het zover. Op een woensdagmiddag na school stapte de mannen samen op de fiets, op weg naar hun eerste middelbare school avontuur. En ze vonden het beide geweldig. Ze hebben een les beeldende vorming, Engels en Beweging, Sport en Maatschappij gehad. En beide mannen hebben hun zin gezet op deze school.

Reactie plaatsen