29 september 2015 
1 min. leestijd

Nieuwe winterjas

Q is uit zijn jas gegroeid en dat is mooi want dat betekent dat hij goed groeit! Maar het betekent natuurlijk ook dat er een nieuwe winterjas moet komen voordat het koud gaat worden.
Dus ben ik van de week samen met Q en oma op zoek gegaan naar een winterjas.

Q’s eisen voor een jas.

1. Snel voorradig
Nu is het wel belangrijk om te zeggen dat Q, als een echte man, winkelen niet leuk vindt. Het liefst loopt hij een winkel in, pakt het voorwerp, dat hij nodig schijnt te hebben volgens zijn moeder, en loopt met hoge snelheid de winkel weer uit.
2.Gekleurd
Hij wil een leuke jas, een jas met vrolijke kleuren, het liefst oranje. Het is nu eenmaal zijn lievelingskleur.
3. Lekker zitten
Dit lijkt mij ook een belangrijk punt. Want als de jas niet lekker zit dan trekt hij hem niet aan. Dus niet te krap in de mouwen. Geen stevige elastieken rond de armen of de buik. En vooral makkelijk meebewegend voor tijdens het spelen.

Mama’s eisen voor een jas.

1. Weerbestendig
Dit lijkt een inkoppertje maar als je zoon altijd zonder paraplu buiten loopt is een weerbestendige jas toch echt wel nodig. Hij mag absoluut niet het regenwater opnemen want dan is de jas snel verpest.
2.Stevigheid
Ja een typische mama eis. Ik wil namelijk niet dat de jas binnen een maand al uit elkaar valt. Ook bij de jaszakken heb ik graag wat extra stevigheid omdat de jongeman het wel eens presteert om van alles en nog wat erin te proppen. Vorig jaar was dat de broodtrommel, die overigens net niet paste en dus een uitgescheurde jaszak tot gevolg had.

Winkel in, winkel uit.

Wat hangen er veel donker gekleurde kleren bij de jongensmode. Bijna overal waren de jassen donkerblauw, bruin of zwart. En wat vind mijn jongen dat toch ontzettend saai! En helaas niet alleen de jassen maar ook de truitjes zijn allemaal zo donkergekleurd. Zelfs het rood en het geel zien eruit alsof ze met de spijkerbroekenwas mee zijn geweest. Niks felgeel, neon-oranje of fris grasgroen. Maar wel mosterdgeel, donkerrood en legergroen.

Na ongeveer 6 winkels gelukkig wel een leuke, frisse en vrolijke jas kunnen vinden die naar ieders tevredenheid was. En dit is hem geworden! Gevonden bij de C&A.winterjas Quinn

Zijn jullie jongens ook zo dol op shoppen?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 29 Sep 2015

Mijn jongens vinden er niks aan. Ik vind dat je een hele leuke jas hebt gekocht. Dat felle blauw is prachtig bij zijn lichte haar!

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Sep 2015

Dank je wel. Hij is er blij mee en tenslotte is dat het belangrijkste.

Reactie plaatsen