22 januari 2018 
2 min. leestijd

Niet thuis eten

Dat er iemand in het gezin niet mee eet is hier niet zo bijzonder. Zoals jullie waarschijnlijk weten werk ik als verpleegkundige en daar horen dus ook onregelmatige diensten bij. Ook het werk van manlief, op een booreiland, betekent dat hij langere tijd niet thuis is. En dus zitten wij hier niet altijd samen aan de dinertafel. Je zou dus denken dat wij wel wat gewend zijn. Maar sinds kort ontbreekt er elke maandag nog iemand aan de tafel…….. en als moeder vind ik dat niet zo leuk.

Dansen

A danst graag maar ook veel. En blijkbaar doet ze het ook nog wel redelijk goed want ze zit al een aantal jaren in een demonstratieteam. Sinds dit jaar valt ze onder de tienerlessen. Deze lessen zijn voor kinderen vanaf 12. Geen kleine kinderen meer tijdens de les, een les op jouw niveau qua kunnen en gericht op jouw leeftijd. Heerlijk en ook normaal. Maar de tienerlessen zijn ook op een andere tijd. Vorig jaar was ze om 17:30 uiterlijk thuis en konden we daarna lekker gaan eten.
Maar een nieuwe leeftijd en nieuwe danslessen betekende ook andere tijden. Later dus! En nu komt ze dus regelmatig pas om 18:15 binnenlopen vanuit de dansschool.

Modern

Sinds dit jaar volgt ze ook lessen moderne dans. Een dansvorm die eigenlijk meer bij haar past dan streetdance of hiphop. Ze is dan ook heel blij met de gekozen les en de bijbehorende juf. Met haar 12 jaar is ze wel een van de jongste deelnemers aan de les. Deze lessen volgde zij op de vrijdag tot 17:45. Tegen 18:00 liep zij dan ons huis weer binnen.
Maar de groep werd te groot en dus werd er een selectie gemaakt van betere dansers die naar een ander moment in het lesrooster verhuizen. En daar zat zij dus ook bij. Heel erg leuk voor haar.

niet meer samen eten

Maandag

De moderne dans op de vrijdag verviel voor haar en ze stapte over naar de maandag. Nu wil het toeval dat zij op de maandag al heel wat tijd op de dansschool doorbrengt, Ze geeft eerst, samen met de echte juf, als hulpjuf les in danstechniek. Deze les begint al om 16:30 want het zijn kleinere kinderen. Meteen aansluitend gaat ze door naar haar eigen les danstechniek.
Normaal gesproken kwam ze dan naar huis maar nu niet meer. Nu blijft ze op de dansschool want na een uurtje wachten start ze met haar les moderne dans.
En het uurtje ertussen is niet voldoende om naar huis te komen, te eten en weer terug te rijden.

Niet thuis eten

En zo komt het dus dat A niet meer thuis komt eten op de maandag. Ze krijgt een lekkere maaltijdsalade mee (magnetron en dergelijke zijn er namelijk niet beschikbaar) en eet tussen haar les danstechniek en moderne dans in. Gelukkig vindt zij het onwijs gezellig op de dansschool en is het zeker een van haar favoriete plekken. Zij heeft dan ook geen enkel probleem met de huidige regeling. Ze neemt zelfs wat huiswerk mee om te leren.
Ik daarentegen mis mijn kind aan tafel. Zonder man ben ik wel gewend inmiddels maar met maar 1 kind aan tafel is gewoon gek. De gesprekken zijn anders, zoonlief is van de korte antwoorden, en we zijn dus ook wat sneller uit gegeten. Voordeel voor hem is dat hij nu elke maandag krijgt wat hij graag lust.

Reactie plaatsen