07 oktober 2014 
1 min. leestijd

Hulde aan de watergeuzen

3 oktober is Leids Ontzet . Ieder jaar vieren ze in Leiden dat in 1574 de stad na een lang beleg van de Spanjaarden werd bevrijd. Hoe dat ging en waarom hutspot, haring en wittebrood erbij horen vind je via bovenstaande link.

Wij zijn niet opgegroeid met Leids ontzet, onze ouders kwamen uit Amsterdam, Heemstede en Badhoevedorp, maar in onze studententijd kwamen we er wel mee in aanraking. Ook de jaren dat ik in Leiden werkte zag ik er ieder jaar en stukje van. Met name de kermis en de gezelligheid kennen we. De echte Leidenaar vindt ons ongetwijfeld een 3 oktober toerist, maar dat nemen we wel voor lief.

Wij dachten dus dat het wel een leuk uitje zou zijn om met de kinderen naar de kermis te gaan. Het wordt immers al vroeg donker. En wat is er nou mooier dan naar al die lichtjes kijken.

T hield zich fantastisch, ondanks dat hij ’s middags weigerde te gaan slapen. We vonden zelfs nog een restaurant waar we nog een plekje konden vinden om een hapje te eten. Zo druk dat het wel een keer kon met een gillende dreumes aan tafel. Normaal zijn we toch wat terughoudend omdat we dan zelf niet lekker zitten, en andere mensen ook niet.

Verder kun je de kermis zo duur maken als je zelf wilt. Prijzen liegen er niet om. Een ritje kost al snel €4,- voor de simpele draaimolen en de spannendere attracties heb ik niet goedkoper dan €6,- gezien. Wij hebben dus voornamelijk gekeken. En ons prima vermaakt hoor. Vroeger kon het niet snel en gek genoeg, tegenwoordig vinden we het allemaal maar eng. Als je me dat 10 jaar geleden had gevraagd had ik je ook echt nog uitgelachen hoor.

Prachtig plaatje gemaakt van de kermis.

IMG_3993.JPG

Reactie plaatsen