17 oktober 2017 
2 min. leestijd

Ik wil graag als........

Had ik het even mis toen ik dacht dat ik wel klaar was met verkleedkleren en op het laatste moment nog wat in elkaar flansen! 26 september kwam mijn dochter namelijk met de volgende mededeling.

” Mama we hebben een brugklasfeest en het thema is onderwater. We moeten verkleed komen. Ik wil graag als zeemeermin of als dat niet kan als piraat, wel een vrouwelijke! Oja, het feest is 12 oktober!”

Maar als ik heel eerlijk ben krijg ik er ook wel een beetje een kick van als het lukt. Ooit heb ik in een dag een halloweenkostuum gemaakt voor mevrouw. Nu heb ik wat meer tijd. Dus begon ik in de nacht alvast te bedenken wat kon en wat niet kon. Wat ik dan eventueel nog nodig zou hebben en wat ik nog had liggen wat bruikbaar was.

Jurk

Eerst maar de makkelijkste oplossing. In de kast hing nog een zwart jurkje daar zouden we makkelijk een piraat van kunnen maken. Helaas ging het jurkje met geen mogelijkheid meer dicht dus viel die optie af. En als ik dan toch vanaf het begin moet beginnen gaan we voor de eerste keuze, die van zeemeermin.

Restjes

Op zolder vond ik restjes stof. Zilvere stof, epauletten stof en hard roze stof. Als ik een basis heb van grijs dan kan ik hier wel wat mee. Dus ging ik op weg naar de winkels. Bij de Primark vond ik een bh in haar maat, wit maar dat zie je straks niet meer, en een rekbare kokerrok tot op de knie.

restjes

Nu hoef ik alleen nog maar wat versieringen te hebben en het kostuum is in mijn hoofd klaar. De versiering kocht ik bij de Action. Epauletten op lint in zilver en hard roze, wat kant en kraaltjes.

Op pinterest zocht ik naar inspiratie voor make-up en voor staartjurken. En uiteindelijk werd het een sluierstaart in plaats van een walvisstaart. Minder massief en daardoor flexibeler.

Zeemeermin

Van de zilveren stof maakte ik heel veel schubben die ik op de rok vast maakten. En de bh werd omgetoverd tot een roze met zilveren schelpen topje, ala zeemeermin.

Schmink en details

Maar goed verkleden gaat natuurlijk verder dan de kleding. Dus de nagels werden zilver gelakt, ze kreeg schubben op haar hoofd, en een paar andere plekken, een parelketting en beachy waves als haar met natuurlijke roze en glitterende details.

Zeemeermin details

En zo ging ze naar school! En het was dan weliswaar twee weken handenarbeid van mijn kant maar het resultaat is geweldig. En als kers op de taart werd A tot promqueen gekroond vanwege haar uitdossing. En dat maakt mij en haar blij dat we de moeite hebben genomen om van een outfit van €9,- een zeemeerminnenoutfit te maken

 

Nathalie
Door

Nathalie

op 17 Oct 2017

Goed gelukt!! Creatief hoor!

Hanneke
Door

Hanneke

op 17 Oct 2017

Dank je wel

volgmama
Door

volgmama

op 17 Oct 2017

Gedurfd maar erg mooi geworden. Wat leuk dat ze met haar kostuum en make up heeft gewonnen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 18 Oct 2017

Door de lange rok vond ze het niet te bloot. En de kettingen hielpen ook. Gelukkig heeft ze er de buik voor.

Reactie plaatsen