04 maart 2018 
in Tags
2 min. leestijd

Cooking & Baking tag

Deze tag hebben we gevonden op Dammi’s Ding. Koken is een van de dagelijkse bezigheden in elk huishouden dus ook bij ons thuis. Bakken vinden wij ook erg leuk, zeker samen met de kinderen.

Kook je vaak?
M: Bijna elke dag. Ongeveer 2 dagen in de week wordt het door R gedaan. Maar de overige dagen doe ik het.
H: Soms. Mijn man vind koken leuker dus als hij thuis is dan laat ik het graag aan hem over.

Wat is je favoriete gerecht om te maken?
M: O jee, dat is een lastige. Ik kies dan iets dat ik zelf erg lekker vind, want dan is de voorpret al het maken. En dat zijn meerdere dingen. Kan een heerlijke salade zijn, of gevulde paprika’s of een simpele macaronischotel.
H: Iets dat simpel klaar te maken is maar wel lekker. Lasagne vind ik wel leuk om te amken

Wat vind je het lekkerste om te eten? Aziatisch, Frans, Grieks, Turks, Marokkaans, Surinaams of wat anders. 
M: Aziatisch, Frans, Grieks, Japans, heerlijk! Marokkaans of Surinaams vind ik op zijn tijd ook lekker. Uit elke keuken haal ik wel iets dat ik lekker vind, en vaker wil eten.
H: Aziatisch, rijsttafel tot sushi, vind ik erg lekker. Maar ik ben ook gek op Italiaans, Grieks, Frans en Surinaams. Het verschilt van dag en verandering van spijs doet eten.

Kijk je weleens kook- en bakprogramma’s?
M: Ja, heel Holland bakt. Het enige probleem is, dat ik dan ook taart wil.
H: Ik kijk heel weinig tv dus ook geen kook- en bakprogramma’s.

Bak je weleens?
M: Ja met verjaardagen taart. En af en toe gewoon ook nog wel eens iets zomaar tussendoor. Cupcakes ofzo.
H: Ja regelmatig. Ik vind vooral het bekleden van de taarten erg leuk om te doen.

Taart

Wat voor gerecht omschrijft jouw persoonlijkheid het beste?
M: Werkelijk geen idee. Nu moet ik zeggen dat ik dit nooit zo met mijn persoonlijkheid in verband heb gebracht.
H: Creatief? Is dat een persoonlijkheid?

Pittig eten of mild?
M: Mild, ik vind pittig niet zo lekker.
H: Mild. Ik hou best wel wat pit erdoor heen maar het moet niet de andere smaken verdringen. Alleen pittig voor het pittige is niet aan mij besteed.

Kook  je veel met vlees/vis of ook vaak vegetarisch?
M: Beide. Wij zijn wel echte vleesliefhebbers, maar ik probeer toch af en toe wat minder te eten.
H: Vooral vlees. Ik eet eigenlijk weinig vis en vegetarisch alhoewel dat ook best lekker kan zijn.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor het bakken en koken?
M: Meestal van internet. Dat kan een blog zijn, of google, en ik ben dol op de app van smulweb. Ze moeten hem alleen nodig eens bijwerken…..
H: Internet vooral maar ik heb ook een aantal veel gebruikte kookboeken. Ik volg een aantal kookblogs en probeer daardoor weer eens nieuwe recepten uit. Maar meestal zijn de recepten die we maken oud e vertrouwd.

Kook/bak je precies volgens recept? Of op gevoel? Beiden?
M: De eerste keer op recept. Daarna meestal op gevoel. Ik weet dan wel ongeveer hoe het moet en doe er dan soms graag minder zout in en meer knoflook of net even wat andere kruiden.
H: De eerste keer zeker wel. Tijdens het eten kijken we dan samen of een gerecht nog meer naar onze smaak kan worden. Zo wordt er hier in huis wel eens een groente vervangen bijvoorbeeld aubergine voor courgette.

Wat vind je leuker? Koken of bakken?
M: Bakken is leuker, maar koken is noodzakelijk.
H: Bakken.

Wat is je grootste blunder op kook- en bakkgebied?
M: Een pan met cranberries laten aanbranden. Heerlijk zwart. En ja ik heb hem schoongekregen door heel vaak te koken met soda.
H: Ik heb sushirijst ooit zo erg laten aanbranden dat ik nieuwe pannen nodig had. Ze waren met geen mogelijkheid meer schoon te krijgen.

En wat is jullie grootste blunder?

Reactie plaatsen