03 december 2015 
1 min. leestijd

Heeft aangifte doen van auto-inbraak zin?

Misschien weten jullie nog dat er onlangs een inbraak was in mijn autootje. In eerste instantie misten we geen spullen maar later bleken er toch wel wat dingen weg te zijn.
Het ging niet om grote dingen, maar toch jammer.

Wat misten we dan?

Een stekkertje om de telefoon op te laden via de sigarettenaansteker van de auto.
Een bluetooth headsetje, ook voor de telefoon.
Een aansteker.
Een half pakje shag, van mijn man.

En nu?

Tja, jammer dan, denk je. Daar horenof zien we natuurlijk nooit meer iets van.

Niets was minder waar. Ongeveer twee weken na de digitale aangifte kreeg ik een e-mailtje van een nabij gelegen politiekorps. In hun regio was er een aanhouding verricht na een inbraak in een andere auto en de persoon die was gearresteerd had nog een en ander aan spullen bij zich. Of wij de bijgesloten foto’s wilde bekijken om te zien of er iets van ons bij zat.
En ja hoor. Een headset, die wel heel erg leek op die van ons zat er tussen, en mijn man herkende een van de aanstekers. Geen dure hoor, zo een setje van drie voor een euro maar toch.

Omdat mijn man op het punt stond om naar zijn werk te gaan, voor twee weken, kwam de politieagent meteen langs met de spullen om te kijken of we ze konden identificeren. Dat bleek voor de headset niet zo moeilijk te zijn aangezien deze nog gekoppeld was aan de telefoon van mijn man.

De spullen werden weer meegenomen als bewijsmateriaal en er ging weer een hele tijd overheen. Bijna twee maanden na de inbraak in mijn auto kreeg ik een telefoontje.

inbraak eigendommen

Ik mocht mijn spullen opkomen halen. En of ik dan meteen de aangifte, die ik digitaal gedaan had, wilde ondertekenen.

Heeft het zin om aangifte te doen na een auto-inbraak?

Inmiddels heb ik mijn eigendommen weer in mijn bezit en ik kan dus antwoord geven op de vraag “Heeft het zin om aangifte te doen na een auto-inbraak?”.

Ja het heeft zin. Zonder mijn aangifte had ik mijn spullen niet terug gekregen. Ook hadden ze zonder mijn aangifte, en die van andere, misschien niet voldoende bewijs gehad om deze persoon op te pakken.

Voor de nieuwsgierigen onder ons. De persoon in kwestie zit nog steeds vast en zal dat waarschijnlijk ook blijven. Ik heb gevraagd om mij op de hoogte te houden van de zaak en zal op mijn beurt jullie weer op de hoogte houden.

Heb jij je spullen ook wel eens teruggekregen na een diefstal?

marguerita78
Door

marguerita78

op 03 Dec 2015

Wat fijn dat je de spullen terugkreeg en dat de dader vastzit! Is de schade aan je auto ook vergoed? Want dat lijkt me nog wel het naarst...

Hanneke
Door

Hanneke

op 03 Dec 2015

Nee de schade is niet vergoed. Dat gaan we wel proberen natuurlijk maar dat loopt niet via de politie maar via de officier van justitie en de rechtbank.

Linda
Door

Linda

op 03 Dec 2015

Wat netjes goed dat je het toch hebt gedaan. Fijn dat een deel van de spullen terug is. kan je nu ook de schade op hem verhalen?

Hanneke
Door

Hanneke

op 03 Dec 2015

Dat gaan we zeker proberen. Maar van een kale kip is het slecht plukken.

jansyluvzu
Door

jansyluvzu

op 03 Dec 2015

Wat vervelend als mensen aan je eigendommen zitten. Goed dat je aangifte gedaan hebt. Wij hebben het ook weleens meegemaakt. ook aangifte gedaan, maar nooit niets meer van gehoord...en ik ben ook wel benieuwd of je schade op hem verhaald wordt...

Hanneke
Door

Hanneke

op 03 Dec 2015

De schade gaan we proberen te verhalen of dat lukt is natuurlijk een tweede.

jansyluvzu
Door

jansyluvzu

op 03 Dec 2015

Ik hoop het, dat zou er toch uitzien als dat niet zou lukken, toch!

Sheila
Door

Sheila

op 03 Dec 2015

Wat vervelend en aso dat er ingebroken was in jullie auto. En ja, mee eens. Aangifte heeft zeker zin. Zo jammer als mensen denken dat dat niet zo is. Als de politie iemand te pakken krijgt, waarvan ze weten dat hij meer op zijn kerfstok heeft dan één diefstal, kan je er niets mee als er geen aangiftes zijn. Het gaat er niet om dat je er niets meer van hoort, want soms krijg je de dader nou eenmaal niet te pakken. Maar aangifte heeft echt nut. Niet alleen gericht naar díe dader. Maar bijvoorbeeld ook als teken voor de poltie om net wat vaker rond te rijden in een bepaalde wijk. Fijn dat julie in ieder geval de spullen terug hebben.

Reactie plaatsen