28 februari 2015 
1 min. leestijd

Gevulde paprika's

Kookboeken genoeg, maar koken uit een boek, dat lukt mij gewoon niet. Mijn inspiratie komt van andere blogs, smulweb en gewoon uit Google. Daarnaast natuurlijk recepten waar ik mee ben opgegroeid.

Ik ben geen foodblogger en dat ga ik niet worden ook. Toch deel ik regelmatig recepten. Dat doe ik omdat ik regelmatig op zoek ben naar recepten die makkelijk, goedkoop en zowel voor de kinderen als voor papa en mama lekker zijn.

Vandaag deel ik op verzoek het recept van de gevulde paprika’s. Ik deelde de foto van de paprika’s op Instagram en Facebook en naar aanleiding van de reactie’s dan toch het recept hier op het blog.Gevulde paprika's

Vroeger was het altijd al feest als we dit aten. Heerlijk vonden we het als mijn moeder dit maakten. Zij kreeg het recept al van haar eigen moeder. In de jaren ’50 of ’60 at zij dit al thuis. Mijn oma heeft het uit een tijdschrift of ergens gehoord, dat wist mijn moeder ook niet exact. Paprika’s waren toen nog vrij nieuw als groente. Zij kregen ze van familie op de kwekerij.

Ingrediënten:

  • Paprika (1 per persoon gemiddeld)
  • Gehakt (voor drie grote paprika’s had ik bijna 350 gram)
  • 1 ui
  • Knoflook (1 of 2 grote tenen)
  • Spek
  • Rijst
  • Bouillonblokje
  • Klein blikje tomatenpuree
  • Macaroni

Bereiding:

  • Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes
  • Bak deze samen met het spek en het gehakt (desgewenst nog wat zout en peper toevoegen)
  • Kook ondertussen de rijst
  • Snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten
  • Meng de rijst met de gehakt, spek, ui en knoflook en gebruik dit mengsel om de paprika’s mee te vullen.
  • Als je mengsel over hebt, dan kun je dit in aluminiumfolie rollen en in een mok of glas samen met de paprika’s in een pan zetten.
  • Met de tomatenpuree, bouillonblokje en water de pan afvullen tot de paprika’s bijna onder water staan.
  • Ongeveer 20 minuten op het vuur zetten tot de paprika’s gaar zijn.
  • Ondertussen macaroni koken

Wij serveren de paprika altijd in een diep bord. Klein snijden, macaroni erbij en wat van het kookwater (soep).

Eet smakelijk!

Wat vonden wij ervan?

A vroeg of we het weer eens konden eten. En ook manlief en ik eten dit altijd graag. T vind de macaroni en de vulling erg lekker, maar de stukjes paprika werden na het proberen toch uit de mond gehaald. Volgende keer weer proberen dus

Linda
Door

Linda

op 28 Feb 2015

Gevulde paprika is zo lekker. Bijzonder dat dit recept al zo lang in de familie zit. De combinatie met macaroni en rijst. Die kende ik nog niet. Zelf doe ik de paprika in de oven. Krijgt het een beetje die geroosterde smaak.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 28 Feb 2015

Dat heb ik nou nog nooit geprobeerd, uit de oven. Wij vinden dit zo lekker dat ik bang ben dat het dan tegenvalt. En wat doe jij er dan in? En wat eet je erbij?

Linda
Door

Linda

op 28 Feb 2015

De vulling komt wel beetje overheen; vaak wat rijst, gehakt of spekjes en wat andere groenten afhankelijk van wat er in de koelkast ligt.

Iris Beukers
Door

Iris Beukers

op 01 Mar 2015

Hmmm, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik heb een tijdje terug zelf gevulde courgettes gemaakt en was eigenlijk al opzoek naar een recept voor gevulde paprika's! Ik ga dit zeker een keertje proberen!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 01 Mar 2015

Gevulde courgettes lijken me ook erg lekker! Ga ik ook eens naar op zoek. En eet smakelijk alvast met de paprika's!

Iris Beukers
Door

Iris Beukers

op 01 Mar 2015

Misschien dat ik mijn recept wel een keertje deel als ik het weer ga maken! En bedankt! Ik twijfel alleen nog of ik er ook macaroni in wil, is het ook lekker zonder dit of vind jij dat het er wel echt in moet?

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 01 Mar 2015

Macaroni eten wij ernaast. In plaats van aardappels. Ik ben niet anders gewend, dus dan zeg ik ja. Maar het kan ook zeker wel zonder

Iris Beukers
Door

Iris Beukers

op 01 Mar 2015

Ah op die manier! Ach, ik ga het gewoon proberen haha! Ik merk vanzelf wel of ik het erbij vind horen of niet!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 01 Mar 2015

O en ik ben dan zeker geïnteresseerd in je recept van de courgettes als je het deelt. Ik zoek je op op bloglovin!

Jenn
Door

Jenn

op 03 Mar 2015

Lekker! Wij coen ze ook altid in de oven :)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 03 Mar 2015

Ik moet dat duidelijk ook eens proberen, in de oven

Lazy Sunday tag | MMopvrijdag
Door

Lazy Sunday tag | MMopvrijdag

op 17 May 2015

[…] hoeft te zijn. Maar geen nasi, macaroni of saaie aardappels met groente op zondag alsjeblieft. Nee, gevulde paprika’s of lekker gegrilde kip met gebakken aardappels en sla, of een kleine rijsttafel vind ik altijd beter […]

Reactie plaatsen