15 januari 2015 
2 min. leestijd

Winterse recepten: Erwtensoep

Vandaag staat er erwtensoep op het menu. Deel 2 uit de serie winterse recepten. A en R zijn dol op erwtensoep. Meestal halen ze dit bij de plaatselijke slager. Want over het algemeen maak ik echt niet wat ik niet lekker vind. Maar uitzonderingen bevestigen doorgaans de regel. Zo ook hier. Je moet iets over hebben voor het bloggen hè! 😉

Hoe maken wij erwtensoep?

Ik kocht wel een kant-en-klaar erwtensoeppakket. Nou ja kant-en-klaar. Bijna alle ingrediënten had ik daardoor in 1x in huis. De rest moest nog gebeuren.

Ingrediënten:

  • 1 erwtensoep pakket:Erwtensoep_ingredienten
    • 500 gr spliterwten
    • winterwortel
    • prei
    • ui
    • knolselderij
    • selderijbladeren
    • bouillonblokje
  • speklapjes en hamlappen van beide 2 stuks
  • rookworst

Bereiding:

  • Was de spliterwten tot het water helder is en laat ze een uur weken in water

Erwtensoep_erwtenwassen

  • Doe de spliterwten met 2 liter water, het vlees en een bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook

Erwtensoep_erwtenenvleeskoken

  • Schep tijdens het koken het schuim eraf en laat het een uur zachtjes koken

Erwtensoep_schuim

  • Ondertussen tijd genoeg om de groenten in stukjes te snijden

Erwtensoep_groentesnijd

  • Na een uur het vlees uit de pan halen en in stukjes snijden
  • De groenten toevoegen aan de soep en de soep nog een half uur koken tot de groenten gaar zijn

Erwtensoep_groentemeekoken

  • Pureer daarna de soepErwtensoep_klaarvoorpureren

 

  • Voeg het vlees, de gesneden selderijtakjes en desgewenst de rookworst toe en laat nog 1 minuut meekokenErwtensoep_vleesenselderijtakjestoevoegen

Eet smakelijk!

Wat vonden wij ervan?

Erwtensoep_eetsmakelijkVan mijn zoon hoef ik het niet te hebben. Bah was het. En bedankt. In het winkelcentrum als hij mag proeven eet hij het hele bakje leeg. Maar nu wilde hij alleen de rookworst….
A was gelukkig veel enthousiaster. Het was de lekkerste soep die ze ooit had gegeten. R was ook blij. Hij was niet zo lekker als die van de plaatselijke slager, maar wel zo lekker dat ik het vaker mag maken. Die van de slager smaakt meer naar erwten zegt hij. Dus volgende keer een extra pakje spliterwten toevoegen voor hem?

Maken jullie wel eens zelf erwtensoep?

lily
Door

lily

op 15 Jan 2015

Doe het vlees pas bij het water als het kookt en liever vlees met bot erin geeft meer smaak e n ook de knol kooknik meteen mee. Pureren is dan overbodig. Ik heb wel een snelkookpan

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 15 Jan 2015

O wat handig van die knol. Goede tip. En die van het vlees ook. Thanks!

Reactie plaatsen