28 juni 2017 
1 min. leestijd

Geld verdienen

Mijn kinderen mogen nog geen bijbaantje, simpel weg vanwege hun leeftijd 10 en 12. Toch hebben ze laatst hard gewerkt om hun eigen centjes te verdienen in de vorm van een cadeau-bon.

Voice-databank

Via de blogmail kregen wij een oproep, kinderen gezocht om een voice-databank aan te vullen. Gezocht werden 500 deelnemers met Nederlands als moedertaal, tussen de 6-16 jaar oud.

Mijn kinderen waren enthousiast over het idee dat hun stemmen daarvoor gebruikt konden worden en natuurlijk de daaraan vast hangende betaling. Dus via www.lionbridge.com gaf ik ze op en was het even wachten of ze werden geselecteerd.

Geselecteerd

Als snel kwam er een mailtje dat ze mee mochten doen met het door hun gekozen aantal zinnen. We kregen een inlog en we konden aan de slag.
Het eerste stukje met A was even zoeken. We dachten dat het niet goed ging maar het bleek uiteindelijk allemaal gewoon te werken. A sprak rustig de ene na de andere zin met zoektermen in. Toen A klaar was ging Q aan de slag. Soms lag hij helemaal dubbel van het lachen om de zoektermen. Blonde meiden, Feyenoord kampioen en nog veel meer kwam er voorbij.

Hé Google

Hé Google ….. Indigo hotel Haarlem Zuid

500

De kinderen wilde optimaal verdienen en hadden dus gekozen voor het inspreken van 500 van zulke zinnetjes. De een nog grappiger dan de andere. Op zich best heel goed te doen al struikelden ze wel geregeld bij de namen zoals Lubach.
Al met al zijn ze er iets minder dan 2 uur voor aan de slag geweest en ze zijn helemaal blij met hun bol.com cadeau-bon.

Zo willen ze wel vaker werken en centjes opstrijken. Ik denk dat het bij Q op zal gaan aan een leuke game en bij A weet ik het nog niet. Tegenwoordig kan je zoveel kopen via bol.com dat iets van kleding mij niet zou verbazen.

Heeft jullie kind wel eens op bijzondere wijze het zakgeld aangevuld?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 28 Jun 2017

Wat leuk voor je kinderen zeg! Lionbridge ken ik wel : ) Daar heb ik ooit een tijd gewerkt als internet assessor. Leuk dat ze nog zo actief zijn zeg.

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Jun 2017

Oh wat grappig.

Lotus Writings
Door

Lotus Writings

op 28 Jun 2017

Wat een leuke manier om wat te verdienen! Onze oudste dochter heeft sinds kort de geneugten van het bekende heitje voor een karweitje ontdekt - al betaalt oma veel beter en vrees ik dat onze auto voorlopig blijft zoals hij is ;) Maar goed, vind het wel een mooie manier om kinderen vast bekend te laten worden met werken op een manier die geschikt is voor hun leeftijd. Dan is een klusje als stemmen inspreken hartstikke leuk!

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Jun 2017

Ze vonden het inderdaad leuk om te doen. Maar ze vonden ook dat je best veel moest doen om geld te krijgen.

zazazoobeauty
Door

zazazoobeauty

op 28 Jun 2017

Wat leuk zeg dat dat op deze manier kan!

Cindy
Door

Cindy

op 28 Jun 2017

Wat een leuke manier om iets te verdienen. Nu mijn zoontje is maar 2 jaar dus hij vind centjes krijgen leuk om in zijn spaarpot te steken. Hij spaart dus alleen maar beseft het nog niet hihihi

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Jun 2017

Hihi, nee dat komt nog. Maar het automatisch in de spaarpot steken is het begin.

Priscilla ? (@PrisjeNL)
Door

Priscilla ? (@PrisjeNL)

op 28 Jun 2017

Ik wist helemaal niet dat dit bestond. Wel heel leuk en slim van je om je kids op deze manier een zakcentje bij te laten verdienen. Zo maak je ze al snel bewust van de economie en het belang van zelf geld verdienen. Ik deed vroeger op die leeftijd de welbekende 'heitje voor een karweitje' voor m'n ouders, opa en oma of oom en tante.

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Jun 2017

Ja dat deden wij inderdaad ook. En we gingen de buurt af maar dat werd niet door iedereen gewaardeerd.

mvds0906
Door

mvds0906

op 28 Jun 2017

Wat leuk bedacht! Ideaal voor de kids om op deze manier wat te verdienen. Ik heb zelf geen kids

Irma
Door

Irma

op 28 Jun 2017

Wat is dit een leuke manier van 'geld verdienen' voor de kinderen die nog niet een bijbaantje kunnen/mogen nemen! Ik had er nog niet over gehoord :)

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 29 Jun 2017

Wat leuk! Mijn dochter kan wat bijverdienen door opa's auto te wassen, maar ik denk dat ze dit leuker vind om te doen

Hanneke
Door

Hanneke

op 29 Jun 2017

En het verdiend goed ?

Reactie plaatsen