05 december 2015 
in DIY
1 min. leestijd

De surprises van dit jaar!

Na de tips voor de surprises willen wij ook graag laten zien wat wij er dit jaar van gemaakt hebben.

Bij mij twee surprises met een doos als basis.

De surprise van Q, voor een meisje dat van lezen houdt.

Eerst hebben we even geïnformeerd welke boeken ze leuk vind en de boeken van David Walliams kwamen naar voren. Op internet afbeelding hiervan gezocht en Mr Stink leek ons het makkelijkste om na te maken.

De schoenendoos, met de cadeautjes erin, hebben we met wit karton bekleed om zo de bladzijdes te vormen. Met geel karton maakte we de kaft. Het boek is wel zo gemaakt dat hij open kan , als een echt boek, en het gedicht zit verstopt achter de kaft.

Nadat de doos bekleed was heb ik, dit was iets te hoog gegrepen voor de perfectionistische Q, heb ik de voorkant van het boek in potlood er op getekend. Daarna is hij aan de slag gegaan met stiften en kleurpotloden.
De surprise van A.
A is een echt knutselmiepje en doet niets liever dan plakken, knippen en freubelen. Zij ging dan ook zelf aan de slag. Van een pizzadoos maakte ze een ondergrond voor haar Wii-remote. Want dat moest het worden voor een jongen die graag op de Wii speelt.

Met wit karton heeft ze de dozen ingepakt. Oke het is niet zo netjes als ik het zelf gedaan zou hebben maar helemaal zelf is absoluut knap. Het intekenen vond ze wel spannend want ze was bang het te verpesten. Maar ook dit lukte best goed.

Het kruisje hebben we gemaakt van een stukje karton en dat met wat lijm er opgeplakt zodat het hoger bleef dat de rest. De A-knop is van een geschilderde kroonkurk gemaakt.

Met wol en een haaknaald heeft ze het polsbandje gemaakt. Het gedicht is in de hand(schoen) verstopt zodat de naam niet teveel zou opvallen.

Dit is het eindresultaat! Best trots op hoe goed ze gelukt zijn.

surprises2015

En wat vinden jullie ervan?

Reactie plaatsen