05 december 2016 
in DIY
1 min. leestijd

Pikachu surprise

Het was weer tijd voor surprises. A koos voor een Pikachu omdat de jongen die ze heeft op het lootje Pokémon Go leuk vindt.

Benodigdheden

A koos voor papier-maché om de surprise te maken. Dus we regelde kranten bij de oma’s, zochten twee ballonnen op en kochten lijm.

pikachu-benodigdheden

De basis

De basis maakte we van ballonnen die bij het tuutje niet werden beplakt. Zo kunnen ze beide staan en wel op elkaar. Voordat we de ballon doorknipte hebben we het eerst twee volle dagen laten drogen en de ballon voorzichtig losgemaakt van de randen.
De grootste vormt het lijf en de kleinere het hoofd. In de onderste ballon zit het cadeautje weg gestopt. We hebben de onderkant dicht gemaakt met een laag papier-maché.

Lichaamsdelen

De lichaamsdelen van Pikachu geven we vorm met karton en wc-papier. De basisvormen hebben we uit karton geknipt. De oren bestaan uit twee delen die we opvulde met wc-papier om ze goed rond te krijgen. Ook de armen gaven we body met opgerold wc-papier onder de kranten.

pikachu2

Aan elkaar zetten

Stap voor stap maakte we alles aan elkaar. Elke keer zorgen voor voldoende droogtijd zodat het niet in elkaar stort. Vooral de oren en de armen waren spannend. De oren hebben gestut door een glas laten drogen. We waren erg bang dat het tijdens het drogen in zou zakken. Gelukkig gebeurde dat niet.

De voetjes maakte we vast aan de onderkant van het lijfje. De armen maakte we vast zodat ze als echte armen naast het lijf uit zouden steken.

Kleuren

Voordat we met de verf erover heen gingen hebben we eerst de kranten minder zichtbaar gemaakt. Wij gebruikte gesso maar je kan ook de laatste laag papier-maché van bijvoorbeeld keukenpapier maken.
De kleuren van onze Pikachu zijn standaard omdat wij een “echt lijkende” willen maken maar die keuze is natuurlijk vrij.

Eindresultaat

En dan als laatste natuurlijk ons eindresultaat! Wij zijn er blij mee en vinden hem goed gelukt. Als je hem na wil maken wensen wij je veel plezier en laat even weten of hij goed gelukt is.

pikachu-surprise

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 05 Dec 2016

Prachtig! Vrolijke groet,

Hanneke
Door

Hanneke

op 05 Dec 2016

Dank u wel.

Laatste keren op de basisschool – Mama's met thee
Door

Laatste keren op de basisschool – Mama's met thee

op 29 Mar 2017

[…] het grote geheim al een aantal jaren bekend is werden er nog steeds surprises gemaakt in de klas en kwam de goede man met zijn vrienden naar de klas. Het bleef een tijd met […]

Reactie plaatsen