09 mei 2018 
1 min. leestijd

Wat ik ga missen aan kamperen

Ik schrijf dit terwijl ik op de camping ben. Wij zijn voor de allerlaatste keer met onze eigen caravan aan het kamperen. Onze leefsituatie is verandert en daarom gaat de caravan weg. En dat is best een beetje dubbel. Leuk want er staat wat anders tegenover en ook jammer want wij hebben veel plezier gehad tijdens het kamperen. En dit zijn de dingen die ik het meest ga missen.

1. Alles is eigen

Het meenemen van je eigen huisje. Altijd wetend dat alles aanwezig is, alles schoon is en waar alles ligt. Waar je ook bent het huisje (de caravan dus) is hetzelfde. Alles is eigen en bekend.

2. De vrijheid

Kamperen betekent vrijheid. Een andere vrijheid dan een huisje of stacaravan. Vaak kan je door je caravan of tent op een bepaalde manier neer te zetten een heleboel privacy maken. Bij een leentent of stacaravan ben je afhankelijk van de manier waarop het is ingericht. Vaak is dat toch minder gericht op privacy dan ik zou willen.

3. Buiten

Natuurlijk ben je met mooi weer buiten. Dat geldt voor thuis maar ook op vakantie. Maar als het slechts 14 graden is, dan is het al snel te koud en ik zou zelf er dan niet voor kiezen om buiten te gaan zitten. Behalve als ik dus aan het kamperen ben. Of we zitten in de voortent, net iets meer uit de wind, of toch in het waterige zonnetje buiten. En dan blijkt het toch altijd weer net iets lekkerder buiten dan je van te voren had bedacht.

wat ik ga missen aan kamperen

4. Rekening houden met elkaar

Samen zijn, dat is waar vakantie voor mij omdraait. Samen dingen ondernemen, samen een spelletje spelen of samen eten. Samen zijn in een caravan met vier grote mensen geeft een heel direct samen gevoel. Prima te doen als men rekening houdt met de anderen. En dat is iets waar pubers best een beetje oefening in kunnen gebruiken. Rekening houden met een ander is een vast onderdeel van de vakantie

5. Geluiden

En raar maar waar ik ga het geluid van de regen op het dak van de tent missen. Een geluid waar ik een associatie met vroeger mee heb. Toen wij als kleine kinderen in onze slaapzakjes lagen te luisteren naar het tikken van de regen op het tentzeil. Een tentzeil dat wij absoluut niet aan mochten raken want dan zou het doorslaan. Natuurlijk hebben we dat wel eens geprobeerd maar ik heb gelukkig nooit een nat bed er aan overgehouden.

Heb jij ooit wel eens gekampeerd en wat vond jij het leukste ervan?

Marjo
Door

Marjo

op 09 May 2018

Wij kamperen ieder jaar, toen wij nog geen kinderen hadden in een kleine tent, echt kamperen. Inmiddels met de caravan, want met 3 kids in een tent zag ik niet zitten. Deze zomer weer lekker weg op het gemak huisje mee en kijken waar wij gaan staan! En die regendruppels op het dak die je gaat missen snap ik helemaal!

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Ja die regen, een speciaal geluid.

MarjonS
Door

MarjonS

op 09 May 2018

Ja, kamperen is leuk. Al jaren met de caravan naar Zuid Frankrijk. En dit jaar voor het eerst van 30 maart t/m 23 juni een seizoensplek. Dat bevalt zeer goed. Zeker met dit weer! De kinderen 4 en 7 genieten ervan.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Een seizoensplek hebben wij nooit gehad, leek mij wel heerlijk inderdaad. Helaas zijn onze weekeindes altijd zo enorm gevuld dat we er vanaf hebben gezien. Met dit weer en vakantie is dat 100% genieten!

Wendy
Door

Wendy

op 09 May 2018

Sinds de jongens een jaar of zeven zijn, kamperen wij. Omdat we in de winter op wintersport gaan willen we in de zomer niet ver reizen en eindigen we meestal op de Veluwe. We hebben een gepimpte caravan. Echt helemaal eigen. Het buiten zijn vind ik het leukste aan kamperen. De jongens zijn de hele dag aan het spelen, met andere kinderen, met takken en zand, of liggen in het zwembad. Wij hebben aan onze voortent nog een grote luifel. Dan kun je uit de wind buiten zitten of je was droogzetten als er een buitje dreigt. Ik kan me voorstellen dat je het kamperen gaat missen.

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 May 2018

Ach misschien valt het mee en bevalt het niet kamperen wel heel goed. Wie weet. Maar een beetje ruimte zoals voortent en luifel zijn wel lekker inderdaad.

Reactie plaatsen