Boeken
Marijke Mulder- de Leur
Boeken
01/02/2017
1 min
2

Francien laat je...

01/02/2017
1 min
2

Soms is er nieuws dat je als meisje en meisjesmama net iets interessanter vindt dan anders misschien. De afgelopen jaren was dat onder andere sexting. Toen ik in de bibliotheek dan ook het boek van Francien tegenkwam, twijfelde ik geen moment. Dat moest ik lezen. Een belangrijk onderwerp in dit internet tijdperk. En ik moet als zelf bijna bejaarde toch weten wat ik met mijn (bijna) puberdochter moet bespreken.

Waar gaat het boek over

Francien heeft de fout gemaakt de jongen waar ze verliefd op was te vertrouwen. Ze stuurde hem via MSN een foto van haar blote borsten. En deze jongen heeft haar vertrouwen beschaamd. Hij heeft de foto doorgestuurd naar de halve school en ook opgehangen op school. Dat verpest haar laatste jaar op school, heeft invloed op haar relatie en op de vervolgkeuzes die ze maakt. Maar ze komt er sterker uit. Het maakt haar tot de succesvolle vrouw die ze nu is. En met haar verhaal waarschuwt ze ons en onze dochters. Want je wil niet dat jouw dochter….francien-laat-je-tieten-nog-eens-zien

Wat vonden wij van het boek

Wat goed dat Francien haar verhaal heeft opgeschreven. Zelf geboren in de jaren 70 van de vorige eeuw. En dus tot op latere leeftijd onbekend met het fenomeen internet. Wij hadden thuis al snel een computer. En ook internet. Maar dat was in de jaren 90, en toen zat ik al op het HBO. Daar maakte ik ook pas mijn eerste eigen e-mail adres aan. De allereerste e-mails verstuurden we nog op het e-mailadres van onze vader.

Mama-dochterpraat Puberstijl

Onze kinderen daarentegen, snappen de wereld zonder internet niet. Ze hebben zelfs niet eens meer door wat internet precies is. Het maken van een inbelverbinding is ze onbekend. Ze zijn ongemerkt bijna 24/7 online.

Natuurlijk kregen wij op de middelbare school wel voorlichting. Maar dan vooral over geslachtsziektes en condooms. Was onderdeel van de Biologieles. Maar de gevaren van internet waren onbekend. Aangezien het internet er nog niet was. Gevaren als sexting kenden we dan ook niet.

In de categorie Mama-dochterpraat nemen wij dan ook zeker dit onderwerp mee. Hoe belangrijk het is en blijft, dat jouw lijf van jou is en blijft. En welke gevaren er zijn, als je toch iets wilt delen. En dan heel hard hopen dat ze niet verblind door liefde iets stoms zullen doen……

Aantal sterren: ✩✩✩✩ [3/5]
Titel: Francien laat je tieten nog eens zien,
Auteur: Francien Regelink,
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers,
Prijs: €16,99,
Aantal pagina’s: 232,
ISBN 978 90 215 6181 3

Praat jij over sexting met je kinderen?

Reacties
Categorieën