20 juli 2015 
in Review
3 min. leestijd

Foto op hout

Maak jij ook zoveel foto’s met je telefoon? Ik wel en ze zijn allemaal zo leuk dat ik ze eigenlijk nooit weg wil gooien. Het geheugen van mijn telefoon is dus ook altijd aan de volle kant. En op de computer staan ook erg veel foto’s. Alleen afdrukken van de foto’s of ze in een fotoboek plakken, of een digitaal boek maken, dat wil niet zo lukken meestal. Gewoon luiheid, geen zin om er tijd in te stoppen?
Aan de muur hangen hier in huis ook niet veel foto’s van de kinderen. Zelfs de schoolfoto’s hebben hier geen lijstje. En de meest recente foto die er hangt, op canvas is al weer 2 jaar oud. Tijd voor iets nieuws dus.

Een nieuwe foto

Via Webprint kun je allerlei leuke wanddecoraties uitkiezen. Een foto op Canvas, aluminium of op hout. Bij mijn schoonzusje aan de muur had ik al een foto op hout gezien, dus ik heb de mogelijkheden voor hout maar eens even verder bekeken. Want ik vond dat wel erg mooi.

Foto op hout

Het was dus even tijd om me te verdiepen in een foto op hout. Want mijn schoonzusje had er 1 met meerdere planken, als nadeel dat er dus een hoofd in tweeën was gehakt. Op de site las ik het volgende over foto’s op hout:

Een natuurlijke uitstraling voor jouw foto

Geef je foto een natuurlijk tintje op hout. Je foto op hout is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Kies uit een foto op populierenhout die is voorbehandeld met een white wash laag. Of ga voor een foto op Ayous hout waarbij je foto wordt verdeeld over verschillende planken. Met een foto op hout krijg je gegarandeerd een unieke weergave van je foto en geef je je interieur op een moderne manier een landelijke sfeer. Door het licht natuurlijke effect van het hout creëer je een bijzondere blikvanger voor elke muur.

De juiste foto

Ik had meerdere opties voor de foto die ik wilde gaan gebruiken. Hoe leuk de foto’s op mijn telefoon ook allemaal zijn, ze zijn lang niet allemaal geschikt om aan de muur te hangen. Daarbij kan ik dan heel lang zoeken naar de perfecte foto. Deze keer zocht ik naar een foto waar mijn twee kids beide op staan. Regelmatig probeer ik daar een nieuwe foto van te maken. Immers T verandert nog steeds best veel met zijn 2 jaar, zodat ik vind dat er regelmatig een update van een foto van hen samen moet komen.
De ene foto vond ik te oud en twee andere foto’s waren wel heel leuk, maar niet door mij zelf gemaakt. Door het versturen via mail en What’s App ging er toch wat verloren van de kwaliteit van de foto’s en dat zag je terug.

Bestellen

Het bestelproces werkt heel fijn. Je op de site van webprint direct in het bestelproces zien hoe jouw gekozen foto eruit ziet op, in mijn geval, het hout. Daardoor keurde ik eigenlijk alle foto’s af.
Ik maakte als snel de keuze dat ik ging voor een foto populierenhout omdat ik geen enkele foto had die goed uitkwam op de planken van de luxere versie. Die laatste is wel erg mooi, maar ik vind het zelf minder geschikt voor foto’s met mensen. Ik wil namelijk dat de gezichten niet doorsneden worden.Webprint
Naast het toevoegen van de foto is het in de editor heel makkelijk om een kader, tekst of effect (kleur, sepia of zwart-wit) toe te voegen. Ook toch kiezen voor een ander materiaal of het formaat van je bestelling aanpassen is gemakkelijk. Het duurde dan ook even voor ik daadwerkelijk ging bestellen, want de perfectionist in mij heeft wel even een aantal opties onderzocht op zoek naar het mooiste plaatje.

Uiteindelijk heb ik een nieuwe foto gemaakt van mijn tweetal. En was ik doordat het zo makkelijk werkt en ik al diverse opties had uitgeprobeerd binnen 5 minuten door het bestelproces heen.

Verrassing

En na het betalen krijg je direct een email met je ordernummer. En de bestelling was er snel. Donderdag besteld, woensdag al in huis. Ik had nog niet eens de tijd gekregen om te zien hoe lang het ging duren. Je krijgt namelijk netjes via Track & Trace de kans je bestelling te volgen en te plannen wanneer je hem kunt ontvangen.
Ik had niemand hier verteld van mijn bestelling, dus het pakketje was een verrassing. A en manlief mochten het samen uitpakken. Ze maakten hier alleen al een klein feestje van om de doos open te krijgen. En ze waren zeer verrast met een hele mooie foto op hout. Kijk hier maar naar de uiteindelijke keuze van de foto.Foto op hout
Een foto van een perfecte locatie op een perfecte dag.

Wat hangt er bij jou aan de muur?

NB. Dit is een gesponsorde post. Maar mijn mening verandert niet door een opgestuurd product en ik zou dit product ook zelf hebben besteld.

 

 

marjon1911
Door

marjon1911

op 20 Jul 2015

Zo herkenbaar... laptop staat vol met foto's maar gewoonweg steeds geen zin om er een fotoboek van te maken. En de canvas hier is ook al van een tijd geleden. Foto op hout ziet er ook mooi uit.

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

O fotoboeken, daar kan ik een blog op zich over schrijven. De achterstand loopt op

marjon1911
Door

marjon1911

op 21 Jul 2015

Dan kan ik met je meedoen, haha!

Reactie plaatsen