12 maart 2018 
in School
1 min. leestijd

Eindmusical groep 8

En dan is het ineens zover. De eindtoets staan voor de deur maar de juf kijkt al verder het jaar in. De eindmusical voor groep 8 is uitgezocht! De kinderen mochten samen met de hele klas en de juf bepalen welke musical het zou gaan worden. Juf had er een paar uitgezocht en er volgde een stemronde. De leukste musical won natuurlijk.

Eindmusical

En voor de klas van Q, dit jaar onze groep 8-ter, is dat geworden: “Wie heeft de rol?”

Een musical gebaseerd op het idee van Wie is de mol? Er verdwijnt een rol met geld. Er zijn een aantal verdachten en langzaam worden deze geëlimineerd totdat er in de finale achter gekomen kan worden wie de rol heeft. Klinkt wel heel erg als het bekende tv-programma toch?

Enthousiast

Q was meteen enthousiast over de keuze en vertelde thuis alvast hoe het verhaal in elkaar steekt. Tot zijn zus over de tafel heen sist dat dit helemaal niet de bedoeling is en dat wij dat helemaal niet mogen weten! Ach Q stond daar niet zo bij stil, hij wilde zijn vreugde over de keuze gewoon graag delen. En wij vinden dat prima.
Ik kan heel goed doen alsof ik alles voor het eerst meemaak. Bij A was ik betrokken bij het decor en het schminken. Niet heel veel van de musical was daardoor een geheim gebleven. Maar dat geeft allemaal niks.

Eindmusical groep 8

Verbazing

Ik ben in elk geval blij met zijn enthousiasme. Q heeft namelijk een grote hekel aan verkleden zoals afgelopen kerst nog maar eens bleek. Hierdoor was ik ook bang dat hij alles met betrekking tot de musical maar stom zou gaan vinden. Jullie begrijpen dan vast ook wel mijn verbazing toen hij doodleuk aankondigde wel een grote rol te willen in de musical en absoluut geen kleintje. Hij wil het liefst zelfs een rol waarbij hij een stukje solozang heeft.

Wie heeft de rol?

Helaas is hij niet de enige persoon in de klas die deze rol wel zou willen hebben dus hij zal een auditie moeten doen. Zijn tweede keuze is ook een grote rol maar ik geloof dat daar geen kapers op de kust zijn. Het eerste stukje van de musical bestaat nu dan ook uit de grote vraag: “Wie heeft de rol?”

Dit laten we jullie graag weten als de audities zijn geweest.

Reactie plaatsen