28 maart 2017 
1 min. leestijd

Musicalscript

Ik weet nog goed wat een hoogte punt het was toen ik in groep 8 zat. De musical! Iets waar je naar uitkeek het hele jaar. Je hoopte maar dat die van jou net zo leuk zou zijn als die van de voorgaande jaren, of eigenlijk leuker natuurlijk. Met mooie liedjes en een grappig verhaal. Maar voor alles hoopte je een goede rol te krijgen, waarbij je veel op het podium zou kunnen staan. En nu heeft mijn oudste kind haar musicalscript meegekregen.

Bespreken

Ze gaan het script in de klas bespreken en dan moeten ze twee rollen kiezen die ze graag zouden willen spelen. Natuurlijk wil iedereen dezelfde grote rollen hebben dus dat kan nog wat worden.

Als ze kenbaar gemaakt hebben wie welke rol wil dan krijgen ze een soort auditie. A vertelde dat ze dan een stukje tekst moeten gaan leren en dat uiteindelijk de juf bepaald wie welke rol krijgt.

musical

Slim kiezen

De dames en heren zijn er heel bewust mee bezig. Er worden zelfs zeer tactische beslissingen genomen. Een kindje in de klas zit al een aantal jaren op musicalles en er is al besloten dat ze daar niet mee willen concurreren, want dat gaan ze toch niet winnen. A besloot ook vooral niet te gaan voor een hoofdrol met solo-zang aangezien de stem van haar moeder heeft, iets tussen een krassende viool en een kraai in.

Of er voor de rollen die zij graag wil veel kapers op de kust zijn is even afwachten. En of ze een van de gewenste rollen ook werkelijk gaat krijgen, is nog maar de vraag. Maar vooralsnog is het weer hartstikke spannend allemaal. Ik hoop dat zij later ook terug kan kijken op een succesvolle musical net zoals ik dat doe. Ik stond trouwens wel met een hoofdrol op het podium maar dat vertellen we pas als de rollen verdeeld zijn natuurlijk.

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 28 Mar 2017

Wauw, dat klinkt best heftig zo zeg!

Hanneke
Door

Hanneke

op 28 Mar 2017

Ja is het ook wel. Zenuwen alom.

Ilse Verhoeven
Door

Ilse Verhoeven

op 28 Mar 2017

Wat spannend is dat! En hoe cool dat je de hoofdrol had!

Hanneke
Door

Hanneke

op 28 Mar 2017

Het is zeker spannend.

Reactie plaatsen