08 juni 2016 
1 min. leestijd

Een gezondere snoepketting

Via Linda, van Mamaliefde, werden we getagd om mee te doen aan de gezonde snoepketting uitdaging van Albert Heijn. Zo startte deze tag dus bij Allinmam. De avondvierdaagse worden momenteel gelopen en voor veel kinderen betekent dat dus vier avonden flink snoepen en snaaien. Aan het einde krijgen de kinderen van trotse opa’s en oma’s ook vaak nog een ketting met snoep.

Geen ketting

A, 11 jaar, wil echt niet meer gezien worden met een snoepketting om der nek. Dat is iets voor kinderen! En met 11 ben je dat dus echt niet meer, blijkbaar. Wij doen dus wel mee met de uitdging voor het gezonder snoepen maar een ketting wordt het niet.

Wel gezond

A heeft een vriendinnetje waarmee ze vaak optrekt tijdens het wandelen maar ook bijvoorbeeld in de bus naar schoolreisje. Haar vriendin heeft diabetes, suikerziekte. Dat is niet leuk en soms ook best lastig. Ze kan niet zomaar meedoen met snoepen want dan zou haar bloedsuiker torenhoog worden. Wat ze wel mag zijn komkommers en tomaatjes. A vind deze ook heerlijk en neemt ze graag mee zodat ze deze uit kan delen aan haar vriendinnen. Gelukkig is ze niet de enige die een voorkeur heeft voor deze gezondere snacks. En samen delen is toch echt wel gezelliger.

Hier gaan er dus snoeptomaatjes en snoepkomkommertjes mee in de rugtasjes van de kinderen.

gezondere snoepketting

Mee met de groep

Bij de andere A ook even gepolst. En die gaat ook echt niet met een ketting met gezonde dingen om haar nek lopen. Maar ze wil wel gewoon snoep mee. Zelf vindt ze gezonde alternatieven prima. Maar je valt dan toch een beetje buiten de groep. Iedereen heeft snoep mee, en ook zij wil snoep uitdelen. Maar met mate, een snoepje tussendoor is prima en de gezonde gesponsorde appel die wordt uitgedeeld gaat er hier ook gewoon helemaal in. En daarnaast slepen we zinder problemen nog lekkere frisse komkommer mee. Ook goed voor de dorst!

Maar sorry hier komen dus geen gezonde kettingen, maar de emmers met komkommer zou je natuurlijk nog prima aan een ketting kunnen rijgen.

Marjon van byjon, Lori van mamasjungle en Charlotte van aukjeswereld wij zijn erg benieuwd hoe jullie dat doen of zouden willen doen.

En bij jullie?

Birgit
Door

Birgit

op 08 Jun 2016

Lekker he, die snoepgroentes. Ze doen bij ons niet mee met de avondvierdaagse, maar zijn vooral gek op de snoeptomaatjes.

Hanneke
Door

Hanneke

op 08 Jun 2016

Ik zelf ook. Lekkerste snoepgroente!

Mama's Jungle
Door

Mama's Jungle

op 08 Jun 2016

Oh wat leuk, grappig ik lees net uit interesse en zie mijn naam staan. Ik ga er even over nadenken, gelukkig is mijn dochter nog klein genoeg en beseft niet wat "anderen ervan vinden" maar wel de grrr nee-fase ;-)

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jun 2016

Haha ik wist dat jij dit interessant vond. Vandaar dat wij ook benieuwd zijn naar jouw bijdrage!

Hanneke
Door

Hanneke

op 08 Jun 2016

Die is lastig, de nee-fase.

Tips gezond snoepen voor kids (en ouders) ⋆ Mama's Jungle
Door

Tips gezond snoepen voor kids (en ouders) ⋆ Mama's Jungle

op 09 Jul 2016

[…] de inspirerende bloggende mama’s: Marijke en Hanneke (Mama’s met thee) en Ilse (Kreanimo) kreeg ik een por om een gezond alternatief voor De Ongezonde Snoepketting te […]

Reactie plaatsen